Tuesday, June 9, 2015

Santai Cuti Sekolah March 2015 V2.0 : 02 - Legoland Hotel - Room

OK !!

Sila duduk. Duduk duduk semua. Bersimpuh lagi elok.....

Now kita pegi ke bilik penginapan di Legoland Hotel.

Ni bangunan hotel. Yang belah ni mengadap area Nusajaya dan bangunan bangunan. Belah belakang yang mengadap ke arah theme park 

Macam aku bagitau, kat hotel ni ada bilik premium dan bilik biasa. Bilik premium yang ada tingkap. Bilik biasa .. memang biasa lah.. tak de tingkap kot. Aku pun tak pasti tapi kalau tengok kedudukan memang tak nampak apa apa la sebab dia tengah tengah

Dan juga.. bilik dia ada theme theme..... Kingdom. Adventure dan Pirates. Dan setiap floor adalah theme lain lain. Ntah aku pun tak tau kenapa masa booking tu aku book for Adventure theme.. So mari kita beradventure !!!

Ini lif naik ke bilik. Kena ada pass kad untuk ke floor masing masing kecuali kalau ke lobby dan basement. 

Yang menariknya.. lif dia comel comel.. dan bila lif terbukak.. lampu menyala nyala macam disco dan musik terpasang lagu ' We are Family'.... Boleh la nak menari nari meroyan lupa diri sekejap dalam tu. ( kalau tak de orang lain lah)



We are family
I got all my sisters with me
We are family
Get up everybody and sing
We are family
I got all my sisters with me
We are family
Get up everybody and sing
Everyone can see we're together
As we walk on by
And (Fly) and we fly just like birds of a feather
I won't tell no lie
(All) all of the people around us they say
Can they be that close
Just let me state for the record
We're giving love in a family dose
We are family
I got all my sisters with me
We are family
Get up everybody and sing (sing it to me)
We are family
I got all my sisters with me
We are family
Get up everybody and sing
Living life is fun and we've just begun
To get our share of the world's delights
(High) high hopes we have for the future
And our goal's in sight
(We) no we don't get depressed
Here's what we call our golden rule
Have faith in you and the things you do
You won't go wrong, oh-no
This is our family Jewel
We are family
I got all my sisters with me
We are family
Get up everybody and sing

Ini bilik bilik di Adventures theme....  Belah kanan mengadap tingkap ( premium ) belah kiri bilik biasa

Ni kat floor dengan theme lain

Pass key. Assalamualaikum dunia.... 

Jeng jeng jeng......... dah masuk bilik.. Penuh dengan hiasan dinding ala ala adventure. Lukisan dan hiasan macam di zaman Egypt dan era Pyramid... banyak binatang binatang dan mummia. Princess aku takut !!!!

Dan di sebalik king size bed tu ada ruang khas dengan double decker.. Khas untuk budak budak. Bawah pun boleh tarik lagi satu deck. Kiranya boleh occupied up to 5 pax ! Lebih pun boleh kalau nak sumbat.

Bilik memang selesa.... Kemas dan cantik. Tapi kadang kadang mural mural ni menyemak mata jer....

Hiasan di dinding dengan working desk. Ada 2 LCD TV.. satu kat ruang king size bed.

Dan 1 lagi dekat double decker budak budak

Kalau nak cerita barang barang lego memang banyak. Ada replika replika di dinding dan serata bilik tapi semuanya macam dah kena gam dengan gam gajah. Jangan harap la nak cabut ( ada hati ni )

Dalam bilik

Dalam bilik air. Ada 2 sinki .. 1 untuk dewasa dan 1 untuk kanak kanak.. sinki dia rendah sikit. Memang kids friendly. 

Toiletries dia

Siap selipar dan bathrobe untuk kids pun ada. Princess suka bebeno lah selipar ni

Katil aku tepi tingkap. Budak budak punya bunk bend belah dalam sikit. Ada divider dan pintu boleh slide. OR boleh pose pose Nefertiti di sini.

View dari bilik. Boleh tengok keseluruhan theme park

Roller coaster

Orang menjerit pun boleh dengar

Apa yang buat anak aku tak nak keluar bilik sebab dalam bilik disediakan lego set. Dia orang boleh main sesuka hati. Dia memang letak dalam setiap bilik.. tapi tak boleh ambik bawak balik lah. Nak ambik boleh jer... kalau buleh sorok.. tapi kan berdosa tu.. Kan???

Hero pulak tak nak keluar sebab dalam bilik ni ada satu secret chest. Dalam tu ada hadiah kalau boleh bukak peti besi tu. Dan untuk mendapatkan codenya, kena jawab soalan dengan pembayangnya semua ada dalam bilik tu sendiri

Chest dia kat bawah monyet tu

Tu soalan yang perlu di jawab

Soalan dia tak susah cuma tricky skit. Sebab pembayang tu ada kat carpet, tepi dinding dan serata bilik. Mostly kena kira berapa ekor scorpion lah,, orange bugs dan sebagainya....

Trickly sebab carpet duduk bawah katil dan tak leh nak alih. So nak kira tu agak rumit. Cuma last resort kena keluar bilik sebab kat aisle luar bilik tu ada carpet yang sama dan lebih jelas

Masa sampai tu jenuh la Hero mencari clue nya. Cuba cuba tak dapat jugak code tu. Sampai kami keluar ke theme park dan pegi makan sampai balik semula ke bilik.

Malam tu baru la bersungguh sungguh. Fed up jugak la aku. Nak je aku call reception kasi tau.

"Anak saya dah give up ni ! Cepat bagi code untuk bukak peti rahsia ni. Jika tidak saya mengamuk !!!!"

Atau.. boleh jugak caranya... ugut house cleaner yang bersihkan bilik tu. Dia orang sure tahu kan? Hahahaha...

Tapi orang kata.. usaha pasti jaya ! Malam tu baru la peti monyet ni dapat di buka. Tu pun Hero dengan OR yang kerjakan. Aku malas nak melayan sebab aku pose pose dugung atas katil sambil layan Princess main lego. Sebenarnya jawapan dah betul tapi turutan tu silap sebab ensel dia terbalik.

Ni hadiah misteri dalam chest tu. Boleh ambik as a gift !! Hero suka dan puas hati.

Overall... bilik pun sangat la selesa. Budak budak memang suka gila gila. Cuma aircond sejuk benor even dah slow down pun rasa macam kat oversea jer.

* berangan gi Legoland kat tempat lain.

Apa apa pun... highly recommended for a family with young kids !!

Okey. Abis pasal bilik dan hotel. Nanti kita masuk Legoland Malaysia Theme Park !

bersambung................

19 comments :

  1. bilik dia best weyyyyyy! kalau budak pn suka, ape tah lagi orang dewasa! tp yg penting, gigih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. org dewasa mcm tak suka sgt kot.. rasa semak2 je.

      Delete
  2. wah! bestnye.. mesti harganya beribu - ribu lemon kan? Apa pun. semoga satu hari nanti saya juga di beri kesempatan ke sana.Tak dapat tidur tumpang masuk tengok pun jadi la. Ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu pakej sekali dgn entrance fees 2 hari utk 2 park.. utk 4 orang. so seribu lebih gak la tapi kalau nak kira berbaloi la pada beli asing asing.

      kalau nak pegi bawak budak2 main lego kat lobby tu ok jer..

      insya allah ada rezeki nanti boleh la tidur situ

      Delete
  3. Deco bilik serabut sikitkan.Aku pun tak nak keluar bilik kalau macam ni.Best best.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. check la website mereka. tak pun check agoda.. masukkan tarikh.. walla

      Delete
  5. Seronok duduk kat Theme Hotel nih ... ala ala semua dah ada kat hotel !!!

    Bebudak pasti girang ....

    :)

    ReplyDelete
  6. aku yang dah tua ni rasa serabut sikit hiasan kat dinding tu ...tapi bagi budak2 mesti diorang suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.... nasib la ada tingkap boleh la bernafas skit. kalu x lemas juga

      Delete
  7. agak agak ada tak budak budak yang tak nak keluar bilik ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je... kena bagi janji manis la....

      Delete
  8. usahkan princess...aku pun takut tgk dekorasi bilik ni...hahahah
    tp part main game dan bukak peti harta karun tu sgt best....tak pernah2 lg aku jumpa...errrr nampak sgt aku ni selalu tido kat hotel murahan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti sampai la rezeki tu buleh dok lepak2 sini.. gi pose pose kat lobby pun aci jer. hehehe

      Delete
  9. Haaaa aku pon dok usha natang nih. Sgt looking 4wd tapi duk hold2. Anak aku kecik bebeno. Kalau p pon ktorg tidoq je kot. X mo msuk theme park. Eh swimming pool die pon sgt zasss kan?! Mana gmbr?

    Bilik adventure ni confirm sarah x tido malam nanti. Anak aku tu lain mcm sket, dgn mumia bagai tu. mmg xla. Bilik hello kitty ado x? Heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello kitty kat lain la.... ini legoland semua lego lego je.

      bulah la kau nak pi duduk nanti.. feel feel je. tapi rugi kalau duduk x masuk theme park. dah dekat sgt2

      Delete
  10. Tahniah hero!! clever like his father :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...