Wednesday, June 3, 2015

Santai Cuti Sekolah March 2015 V1.0 : 02 - Aquaria, KLCC - Part 2

Okey sambung part 2.

Masih di Aquaria KLCC.

Aquaria

Dalam Aquaria tu, yang pernah masuk mesti tau ada satu tunnel yang dinamakan Oceanarium.

The vastness of the open sea and the entrancing rhythm of life are recreated in our Oceanarium.

Journey through a 90-metre transparent underwater tunnel and come face-to-face with our Sand Tiger Sharks, Giant Stingrays, Green Turtles and so many more.

Ada jaws

Ikan ikanan

Tunnel boleh tengok ikan berenang riang tak berapa riang di atas dan kiri kanan

Ikan apa ni? 

Riang !

Dan ada la satu part lagi yang ada diver berenang sambil bermain main dengan ikan ikan. Dan rasanya ni la part paling best untuk di lihat di Aquaria KLCC ni

Tapi biasalah orang ramai, nak ambik gambar pun payah. Ni je la yang sempat aku snap.

Abam diver

Poyosing

Mari berenang bersama Penyu

Cheese !

Hidupan laut

Dapat makanan

Face to face

Princess dalam takut takut pun excited juga

Suka betul aku tengok penyu ni

"OK. Bang. Dah.. Time's up !!"

Pastu ada lagi section lain.

Weird & Wonderful

Walk into the darkness and be fascinated with bizarre and unusual creatures from the deep.

Featured here are Sea Jellies and Seahorses, amazing yet delicate marine creatures that are beautiful yet mysterious.

Misterious sungguh !

Kuda laut

Jelly 

Larian obor obor

Tu bukan ikan tapi geng geng cicak

Mulut siapa ni? Ning Baizura? Haks

Agak agak kasi test suara ning jap.



Dari bisikan naluri, ada curiga destinasi cinta ini
Ingin mencari kepastian, mengapa ia sembunyi
Akan hilang segalanya ceria, sekiranya tiada kejujuran
Adakah ku mengejar mimpi?
Bagai embun menjelang pagi,..

Di manakah dia sinaran cahaya?
Menyinar seri kewajah ku hilang nya dimana?
Pelayaran kita sepi di hujung samudera
Di antara mungkin dan curiga...
Berilah kepastian arah penentuan yang abadi
Selamanya,...

Sunyi bersendiri,.. ditemeni bintang berkelipan,..
Purnama yang tersenyum mesra
Merestui cinta kita pasti.....

Ah,,....ohhh....

Di manakah dia sinaran cahaya?
Menyinar seri kewajah ku hilang nya dimana?
Pelayaran kita sepi di hujung samudera
Di antara mungkin dan curiga...
Berilah kepastian arah penentuan yang abadi
Selama-lamya,...
Ku ingin bersamamu
Hadapi kenyataan
Itulah,...
Janjiku...
Untukmu,..

Mungkinkah kita,.. bersama kembali memadu cinta
Munkinkah? Kita kekal selamanya
Atau merasa curiga,..
Ku,... beradu,..
Antara Mungkin Dan Curiga,..
Uhh...oh...ah...

Dan abis tu nanti keluar macam biasa la ada souvenir shop.

Tak boleh nak elak ! Budak budak terlebih excited. Yang tak tahannya datang Aquaria, tapi bila memilih si Princess pilih Butterfly !

Tak kena tema betul. Tapi tu yang dia nak.

Beli beli

Overall, a good place for budak budak.

Semua happy. Cuma Princess la ketakutan dengan few species so most of the time nak kena dukung jer manjang.. 

Dia tu semua dia takut.

"Adik ni semua takut... "
"Ada la adik tak takut"
"Apa dia?"
"Kucing dengan semut"

Hmmmmm...

Aku kena bawak dia gi Zoo Negara pulak bagi dia tengok lebih banyak binatang.

Apa apa pun, aku pernah ke Osaka Akuariaum tapi Aquaria KLCC ni kira not bad lah.

Seriously not bad for first timer. Tengok budak budak buntang mata dengan species species yang ada buat aku rasa kunjungan aku ni adalah tepat pada masa dan ketika ! Aku pun tumpang seronok sama.

Kudos Aquaria Kuala Lumpur. Aku tumpang bangga !

Kalau masih terasa antara mungkin dan curiga.. sila pegi lawat sendiri. Pastinya tak menyesali.

10 comments :

  1. Subhanallah...cantiknyee!! Teringin pulak nk pergi..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la pegi... tapi now cuti sekolah.... ikan sure penat beraksi

      Delete
  2. itu bukan ke ikan pari yu ke...?!.. nama scientifik nya tak tahu,... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ke nama ikan pari yu? pari tapi kacuk yu?

      Delete
  3. Anak dara ko nak berdukung saja.Bawak pergi zoo boleh tengok panda.Tapi zoo busuk.

    Mulut Ning Baizura tapi gigi ning bukan macam tu.Gigi ning macam gigi ........ ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pegi jugak zoo tu tapi aku fikir mesti org ramai... nanti la. tunggu seru sampai.

      gigi ning macam gigi apa???

      Delete
  4. mmg seronok tgk bebudak seronok kt sini bang..
    tapi bertabah ler nk bersesak dgn ghamainyer org..nak2 cuti skolah.. *pengsan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul...... org pastinya ramai cuti cuti sekolah ni

      Delete
  5. Seghiau aku tgk ikan pari tu noks. Macam tu rupa dia rupanya! Ahaks.
    Eh swiss garden mlk ko dah try test belom? Sila bawak budak2. Aku x sure ko dah p belom. 208nett. Carasssssssssssssss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. nasib aku x makan ikan pari maupun ikan lain. so tak de la ngeri sgt menengoknya..

      swiss tu aku tak book la. mcm tak rajin nak gi melaka. jem manjang. kau pegi la and review oke. mana tau satu hari nanti aku terbukak hati nak gi usharina....

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...