Monday, June 29, 2015

Not So Wordless Ramadhan #12

Selamat Berpuasa hari ke 12.


Jangan terpedaya.

Yang tengah tengah dengan cili berbilang bangsa tu adalah garnish. Hiasan semata mata. Bukan makanan. Kalau makanan pun sebagai rakyat Italy.... aku tak makan.

Oh. what is that? Budu ek? 

Sebagai warga Hitaly, aku memang pantang dengan budu ni.

Pantang nampak ! Hehehehe

Selamat meneruskan ibadah puasa !

29 comments :

  1. Sedang helok 10bijik cili padi! Haha... Pedasnye la hai...

    Sbg orang Ferancis, adik pun pantang tgk budu.. ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan okkk! Bukan tengok sajork! Haha... Dap khen? Hiks... Slmt berpuasa abg meng.

      Delete
  2. Replies
    1. budu? what is that? i dont understand......

      * pitam kena penampor

      Delete
  3. Kita geng la bang.. pantang ada..
    - si bujang kalau budu.. macam ganti kuah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. belum sampai tahap ganti kuah lagi.. rasa lite2 je. kalau ada belasah. kalau tak de.. x kisah sgt..

      Delete
  4. Replies
    1. ikan nehi makan hey.... so ganti dgn ayam je.. janji ada rasa rasa budu...

      Delete
  5. kemain tak makan budu hahahaha

    ReplyDelete
  6. Org Greece lg pantang, budu tu dibuat kuah... Kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk isk.. org greece memang cenggitu. nasib la aku org hitaly

      Delete
  7. Orang Kedah pulak jarang jumpa budu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli online la... ada kot jual.... nak seribu daya wehhh

      Delete
    2. jangan meletup tengah jalan sudah budu tu. hahaha

      Delete
  8. ko buat aku tetiba rasa nak makan budu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. budu? apa kelas makan budu. dah dah dah tak payah makan budu tu.... tak sedap

      hahahaha

      Delete
  9. tak sabar tunggu entry koh phangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kena bersabar.. banyak lagi yang tgh queue tapi bebulan puasa ni mls nak update pasal travel.. penat je nak baca

      Delete
  10. semoga bulan mulia ini diberkati selalu.

    ReplyDelete
  11. Rindu nak makan cicah budu+cili padi banyak2. Dulu kat hostel, aku siap jadikan budu tu kuah. Tuang atas nasi panas. Yums.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku percaya tu. kau memang ganazzzzzz

      Delete
    2. menjerit kepedasan tak lepas tu?

      Delete
    3. Jerit siap lah maki diri sendiri. Tapi tangan laju je tambah nasi. Efek pedas cili padi kena ada barulah best.

      Delete
    4. hahahah lagi berapi .. berair mata lagi syok membaham....

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...