Wednesday, March 2, 2011

Sewangi Diriku

Selain daripada kapal terbang dan tuala, aku adalah peminat setia perfume.

Kadang kadang aku suka bau perfume dan aku beli dan aku pakai sikit sikit. Kalau OK di hidung aku akan terus pakai dan kalau tak berapa OK aku akan tukar lagi.

Memang aku suka benda benda yang wangi. Tapi aku sebenarnya hendak wangi dan orang bau wangi. Tak suka kalau bau bau busuk. Maka aku suka pakai perfume dan aku suka try perfume perfume yang aku tak biasa di samping perfume perfume yang aku memang suka dan biasa pakai.

Hari ni aku nak buat perfume review tentang perfume terbaru aku.

Ya. Ini dia si jali jali.

Allure Homme Édition Blanche


Aku tak pernah pakai perfume ni. Tapi bila testing macam sedap. Maka aku cuba. Bau dia mengandungi bau bau seperti lemon, orange dengan bau bau kayu yang tak berapa kuat. Tapi mahu dia classic sikit dan lama lama dia jadi strong.

Sikit sikit ada bau halia dan citrus juga. Tapi smooth je la tak berapa kuat.

Secara overall, perfume ni tak akan kekal menjadi perfume kegemaran aku sebab bau dia lembut sangat walaupun aku peminat perfume yang bau bau citrus seperti Clinique for Men. Issey Miyaki dan sebagainya. Tapi sebab dia ada bau bau Halia so aku rasa macam kureng sikit unless kalau campur bau asap rokok baru rasa kaw kaw sikit.

Tapi aku dah beli dan aku dah try. Maksudnya aku boleh la pakai nak tidur ke apa. Best juga bau dia cuma tak akan jadi favourite lah.

Cuma next time aku tak akan beli lagi lah perfume ni sebab bau dia tak berasa serasi dengan bau aku.

Perfume ke dua yang aku beli.

Yes. Ini all time favourite.

Polo Ralph Lauren Blue.


Aku punya stok yang ni dah lama abis. Ex aku dulu suka aku pakai. Kalau aku pakai, baju aku pun dia hidu macam nak sedut masuk dalam hidung dia.

Bau dia sangat wonderful.

Apa lagi yang boleh aku cakap, bau dia sejak dulu memenangi hati aku.

Baunya segar. Menarik hati dan berbau enak dan tahan lama dan agak sensual. Itu la ciri cirinya. Bau dia memang sesuai untuk executive yang maintain classic dan elegan. Geng geng bau seperti perfume Polo Black by Ralph Lauren, Acqua Di Gio by Giorgio Armani, Cool Water by Davidoff, Eternity by Calvin Klein dan Hugo by Hugo Boss.

Kesimpulannya, PRL Blue ni tetap menjadi kegemaran aku di samping perfume kegemaran aku yang lain seperti Dunhill Red Desire, Hugo Boss, Chrome Azzaro, Azzaro Legend, Azzaro Black, Zara for Men dan lain lain lagi.

Selamat berwangi wangi.

No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...