Friday, March 25, 2011

Alpa, Beta Dan Gamma

Bangkit ! Bangkit !

Kebakaran............................!

Korang pernah mengalami peristiwa kebakaran dalam hidup?

Rumah terbakar ke? Jamban rentung ke? Atau mungkin kau orang pose pose bakar sampah secara terbuka?

Dulu aku suka bakar sampah. Asal petang je, konon konon rajin lepas bermain main di luar rumah pastu buat buat rajin.

"Mak, bakar sampah ni eh"

Aku jerit kat mak aku. Biar asap berkepul pastu pose pose macam Sudirman dengan Noorkumalasari nyanyi atas stage keluar asap.

Dulu dulu pembakaran terbuka tak de lah haram mana. Suka suki berdiri je nak bakar dan tengok asap berkepul kepul. Maklum la abang ni kan orang kampung.....

Tapi hari tu, aku nyaris nyaris terbakar.

* dup dap dup dap

Bunyi jantung tu tanda berdebar.

Aku bangkit. Tapi rasanya macam awal. Mengantuk lagi, so aku ala ala nyalakan rokok dan pose pose berbaring sambil ambik ashtray letak kat tepi. Masih duduk berselimut atas katil ni.

OR bangkit dah masuk toilet.

Pastu pose pose nyalakan rokok then aku tak sedar apa.

Tiba tiba.

"Sayang !!!!!!!!!"

Aku terjaga bila OR menjerit.

"Apa?"
"Terbakar nih !!"

Selimut aku terbakar uols. Habis berlobang. Aku ada dalam selimut tu lagi. Nasib baik la cepat sedar, kalau tak abis la abang dengan Param dah tak dapat sesiapa bezakan.

* curah seluruh tubuh dengan clorox bleach.

Kadang kadang kita ni alpa, beta dan gamma kan?


10 comments :

  1. meng? seriusss??? alhamdulillahhhh tahniah meng.. akhirnyaaaaaa hahahah

    eh tapi mcm sedih plak rasenye.. pesal eh? sbb kau x jemput kot uhhuhu


    eh aku x pasan la korang2 komen kt n3 bawah tu td.. rugiiiiiiiiii..

    rinduuu gilerrrrrr kt sumeorg.. masuk2 mimpi.. trmengigau2.. bengkak2 mata sedih sumeorg ilang..

    ReplyDelete
  2. seramnya citer..... nasib baik .....

    trauma dok cik du ???? huhh

    ReplyDelete
  3. adeq non si tukang bebelMarch 25, 2011 at 2:22 PM

    hello cpi..
    ko ape kabar?
    ko buat ape sekarang?
    ko sudah slim shaddy kah?


    meng. motip tidak menjaga dirit dan dara.
    ingat dah ada OR tuh!
    nasib baik selimut, kalau ged*?
    honeymoon jadi bittermoon lah..haiyoh!

    ReplyDelete
  4. ged laaaaa

    hahahahah

    rindu ko adeq. lama x melucah dgn ko.

    ops..

    ReplyDelete
  5. *tgk meng terbakar bulu ari2*


    fab cat

    ReplyDelete
  6. tahniah meng.

    aku kat airport ni nak pegi sri lanka. dpt berita ko dah selamat.

    p/s: bila bachelor party? tak panggil pun?

    ReplyDelete
  7. sapa pulak geda ori ni??

    sri lanka??

    FM ! FM ! FM !

    ReplyDelete
  8. geda ori okeh..

    aku sukah! sri langkat pulak tuh..

    matiklah kena cerca dengan mummy inah.

    mana eh k.inah kelsss...?

    haip, aku sopan okeh,
    *kepit sambil silang kaki.
    *baru dapat nerve nak komen.
    mana ahli kubur yang lain?

    ReplyDelete
  9. oit meng..tak gi kenduri takpe..yg aku ralat ko tak ajak pi bachelor part buih..lepas party nanti aku slm bg lima hinggit..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...