Monday, September 24, 2018

DASH BOX, Cyberjaya : Part 01

Cuti singkat di Cyberjaya dengan seisi keluarga. 

Dah lama nak try stay di Dash Box ni, kali ni baru menjadi.................

Entrance Dash Box Cyberjaya

Located in the heart of Cyberjaya and an integral part of the MaGIC Village community, dash Box Hotel is a fusion of industrial chic and street art. 

The rooms, developed from old shipping containers, are reflective of the innovation and the high technology that the area represents. The interiors although compact, but full of character and resplendent with colour. All the rooms are equipped with plush mattresses and air conditioning, to ensure you get a good night sleep ! 

Amenities include a trendy restaurant/bar, a gym and an outdoor pool, as well as coin-operated laundry facilities. Bike rentals are available.

Dengar citer Dash Box ni kepunyaan Nurul anak DS Zahid Hamidi. Tapi kami datang bukan nak jumpa dia pun. Just nak merasa menginap di boutique Hotel ala ala tidur dalam kontena ni jer.

Tower

Parking area

Lobby utama

Lokasinya dekat Cyberjaya tapi belah belah belakang sana... Bukan di laluan utama yang busy so expect suasana yang aman damai dan sedikit sepi.

Aku booking online thru website mereka sendiri. Check in jam 3 petang macam biasa tapi kami sampai lewat jugak lah.

Usha kawasan lobby dan front desk......








Urusan check in smooth je dan tak de orang. Kami terus di beri kunci ke bilik penginapan.

Sebelum tu, usha dulu main area berdekatan dengan kawasan lobby....

Lobby area

Dashoppe. Boleh beli barangan dan merchandise di sini

Library dekat lobby

Mascot Dash Box. Rabbit hijau...

Antara facilities lain yang ada di kawasan ni termasuk lah....

Kids' room

Ada playground dalam tu

Meeting room

Gym bagi yang nak menjaga body...

Ride... basikal untuk di sewa. 20 minit, RM 15 bagi yang nak mengayuh

Chamber ballroom untuk event event

Dan pastinya tarikan utama, swimming pool....

Sebelum kita usha bilik dan penginapan. Usha random view sekitar Dash Box, Cyberjaya ni.....

Oh by the way, jangan terkejut kalau terserempak dengan orang minyak di sini !


















Resort nampak Chic dan OK. Pool dia memang main attraction di sini.

Attractions di persekitaran adalah Putrajaya dan Cyberjaya area. Shopping mall terdekat adalah DPluze. Kedai makan area Cyberjaya pun banyak pilihan.

Rasanya OK jugak area dan lokasi.

Tapi penginapan nya cemana? Adakah beauty sleep terpelihara di tempat sebegini?

Nanti aku story.............

bersambung............................

4 comments :

  1. Replies
    1. hoh lasss...

      berlambok lambok. buat terkejut jer

      Delete
  2. Tue lar..booking hotel duk tgk pool jer skrg..bg bdk2 happy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann... umah tak de pool nak buat cemana..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...