Thursday, November 30, 2017

THE THIRD LETTER, Bukit Jelutong

Jom pegi makan lagi. Kali ni kita ke Bukit Jelutong, Shah Alam.

Nama tempat makannya adalah The Third Letter.

Bangunan cafenya.... Waze jer

Dah lama gak aku teringin nak datang sini. Puncnya adalah dari hasil bacaan di blog Duta Abadi JJCM : Wanderlust DJ.

Hari minggu ajak semua makan di luar. Sebab agak dekat dari kawasan rumah, so gi usha sini lah !

Tak faham apa maksud The Third Letter ni

Tapi aku datang dengan perut yang lapar

Usha dulu kawasan. Boleh duduk luar atau pun kat dalam

Usha pulak belah dalam.

Luas dah lapang

Aku suka ruang dalam dia. 

Meja meja

Boleh pilih nak duduk kat sudut mana. Then mulakan dengan order !

Buku menu

Western ada

Asian pun ada

Peminat coffee dan minuman minuman lain pun, boleh lepak sini !

Konsep menu tu sebagai rujukan je. Dah tau nak makan apa. Gi order kat kaunter. Bayar siap siap.

Pelbagai jenis cake dan desserts, cookies dan pastries pun ada

Dah order, tunggu lah di meja nanti dia orang hantarkan makanan.

Teh o ais limau

Apa ntah budak budak ni order

Dab makanan pun tiba.................

Mushroom soup. Princess punya.

Nasi Lemak Hero. Sambal dia macam sedap tapi pedas sikit ( bagi aku lah )

Lasagnia. Macam kering skit

Lamb

Chicken Chop. Aku punya

Kebetulan ada Creme Brulee lak kat sini. Hero dengan Princess apa lagi. Nak sorang satu. Aku jamah sikit. Kureng lah. Still tak sama dengan Italianese punya...

Cookies. Rentung skit

Bil makan semuanya RM 170.65.

OK lah makanan dia.. Tak de la tak sedap tapi tak de lah jugak the best. Cuma tempat dia agak jauh dari kebusy-an so agak tenang skit lah.

JJCM dah sampai

The Third Letter

Daunan

Business hour

THE THIRD LETTER
No 2, Jalan U8/N, Seksyen U8, Bukit Jelutong,
Shah Alam, Malaysia
@thethirdlettercafe
Call 03-7831 0121

website :  thethirdletter.com/
FB :  thethirdlettercafe/

Selamat berkunjung !

p/s tetiba rindu Third Eye Blind.



I'm only pretty sure that I can't take anymore,
Before you take a swing, I wonder what are we fighting for,
When I say out loud, I want to get out of this
I wonder, is there anything I'm going to miss?

I wonder
How it's going to be, when you don't know me
How's it going to be, when you're sure I'm not there?
How's it going to be, when there is no one there to talk to
Between you and me?
'Cause I don't care
How's it going to be?
How's it going to be?

Where we used to laugh, there's a shouting match,
Sharp as a thumbnail scratch,
A silence I can't ignore,
Like the hammock by the doorway we spent time in,
Swings empty,
I don't see lightning like last fall
When it was always about to hit me

I wonder
How's it going to be, when it goes down?
How's it going to be, when you're not around?
How's it going to be, when you find out there was nothing
Between you and me?
'Cause I don't care
How's it going to be

How's it going to be,
When you don't know me, any more?
And how's it going to be

Want to get myself back in again,
The soft dive of oblivion
I want to taste the salt on your skin
The soft dive of oblivion, oblivion

How's it going to be,
When you don't know me, anymore?
How's it going to be?
How's it going to be?
How's it going to be?

6 comments :

  1. Hahaha creme brulee kat italiannes sapeee leh challenge weiii...haha adoi teringat plak smoked salmon pizza dia....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... susah nak dpt creme brulee italianise ni.. tapi nak gi situ semata mata nak makan Creme brulee ni mcm berdosa la pulak.

      Delete
  2. Replies
    1. dua dua rasanya ok. chicken dia sedap gak. lamb tak rasa tapi kalau OR aku abis makan tu sedap la tu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...