Wednesday, July 26, 2017

Jom Makan : myBurger Lab, Cyberjaya

Ke tepi ! ke tepi !

Ultraman datang menyerang.........................................

alright STOP, collaborate and listen !

Jangan panik dan risau. Ultraman ni baik sikit.... dia tak makan orang tapi dia rela di makan !

Kacak tak rupa dia?

Ada sorang dua kawan kawan yang suka meracun kalbu dan bagitau burger kat myBurger Lab ni wajib di cuba. Salah satu nya yang nama Ultraman ni. Kalau makan sekali, memang dah tak nak burger lain dah.

"Double Cheese Burger Mc Donald's, Whooper Burger King, Zinger KFC.....  Good bye, Please dont cry................... !"

* macam tu emo setempat.

Aku nak ajak OR gi makan kat Sunway tapi dia tak suka burger !

So kebetulan aku ada di Cyberjaya, konon nak try la makan Burger Lab ni di sana. Tapi time tu pegi dia tutup ! ( dia orang tutup lepas pukul 2 dan buka balik 5.30 petang on weekdays !

Terkubur harapan di liang cinta....... kasih ini, kita semadikan...

* heret Ziana Zain pegi beli goreng pisang kat warung sebelah

Kali ke 2, mencuba dan terus mencuba. Kali ni timing betul sikit.

Lokasi Burger Lab Cyberjaya di blok blok kontena belakang Starbucks dan Mc D.

Park kereta dan lalu ikut laluan ke belakang sikit. Ada tempat basuh keta, tempat masaj dan tennis court.

Hah ! Jumpa................. yang penting. Buka.

Baca info ni...

Inspired by ShakeShack (US), In-N-Out (US), Grill’d (Australia), GBK (UK) and the likes, we decided that Malaysia needed its own version too. So, we started with one simple objective. Sell a really good, juicy burger on a fresh bun. No shortcuts.

From day one, we believed that the best salesman is our customer. Treat that person right, he’ll walk out of the door and sell for you. We wanted people to know that we put all our money into the food. We don’t spend our money on décor or on advertisements. But we’ll splurge on food. Our charcoal buns are baked from scratch in our own bakery daily. It’s the only way to get that perfect combination of crisp crust and melt-in-your-mouth, fresh-from-the-oven taste. We grind our own beef patties daily and hand-pack them just so they retain their freshness and juiciness. In fact, our patties are still beautifully pink right before they hit the griddle.

Some people are born to build the world’s tallest buildings or create the world’s fastest cars. What about us? We’re out to make the world a happier place, one burger at a time. At the very core, myBurgerLab is a community business. It is made up of everyday people like you and I. As we continue to grow with your support, we promise to strive harder to give back to the community.

SOME HISTORY LESSONS

We opened our doors on July 10, 2012 at SeaPark, Petaling Jaya, Malaysia and sold out on the first day.
We started out only at night from the beginning and never look back since.
We opened our 2nd space on October 22, 2013 at OUG, KL, Malaysia.
During our 1st and 2nd year anniversary, we had a food donation drive at our outlet where customers could exchange donated food for a free cheeseburgers.

Now boleh order. Mamat tu macam dah kena sekup lak.

Cemana nak order?

Sebenarnya aku pun tak reti nak order. Aku bukan la peminat burger sebenarnya tapi atas dasar nak cuba jadi aku bersedia untuk bertarung dengan makhluk Ultraman ni. Harapnya aku berselera !

Ada nama burger tu I AM KAMBING !!!

* pengsan tepi padang

No ! I am not kambing. I am Me. I am Me...
Come to me sayang sayang sayang...
I wan I wan I wan I wan thcu

* lari lintang pukang 10 ekor kambing tiba tiba datang menyerang !

Urusan order mengorder di serahkan pada orang lain

Lagipun ada orang nak belanja.. So belasah je lah....

Sambil tu usha kawasan tempat makan area ni. Aku sendiri pun tak pernah sampai celah celah ni macam terperusuk jauh je dan macam tempat nyamuk berkenduri kawin kat sini !

Seating

Ada gerai jual benda benda lain gak

Ada yang bawah shade juga

Cakera ni akan vibrate bila makanan dah siap ! Macam tanda lampu Ultraman dah menyala nyala.

Macam macam la dia orang ni order, aku pun tak tahu which is which. Ada set dengan side dishes juga.

Ultraman Burger

Bun dia OK walaupun kaler hitam nampak kurang menawan. Patties dia besar macam tak muat mulut nak ngap

Apa yang istimewanya dengan burger Ultraman ni? 

Ayam dia di salut dengan telur masin ( egg yolk ) tapi tak de lah masin. Pedas ada. Memula makan tu macam sedap jugak, tapi lama lama muak !

So aku rasa aku dengan burger Ultraman ni tak boleh nak berdua bersatu. Sekali try je lah. Tak de rasa nak cuba lagi di lain waktu !

Mash potatoes dia not bad

Hah ni burger I AM Kambing....... tak tau nak komen, aku tak rasa pun

Ni burger lain pulak. Tak tau species apa.

Overall OK lah. 

Dah cuba. Rasa puas hati jugak lah.

Tapi kalau nak cuba lagi.. Hmmm tak tau lah.

Maybe aku back to basic.... burger Ramli.. Idamanku selalu !!!!!!!!!!

Plus for a burger, aku rasa harga dia kurang masuk akal sikit. Mahal melampau...

Apa apa pun, boleh di cuba. They are Muslims friendly restaurant too. Aku pun tak paham apa maksudnya.

Boleh selidik website mereka dan tengok review di FB. Ada lokasi di tempat lain jugak. Dan boleh order online too !

Burger Lab Cyberjaya
Prima 4, Prima Avenue,
Block 3513, Jalan Teknokrat 5, 63000 Cyberjaya (Behind Starbucks)

Monday - Friday | 11.30am - 2pm
Monday - Saturday | 5.30pm - 10.00pm
Closed on Sunday


Selamat mencuba !

"Hello... Ramly awak kat mana?"

10 comments :

  1. tk pernh lg mkn beger yg roti color camni...rs mcm takut nk try tp ada org ckp sdap roti camni...hehe...byk menu pening juga kalo nk order kn...beger i am kambing tu xnmpk kambingnye sbb mayb bersalut ngan breadcrump...trus terbyg dato vida nyanyi sambil mkn beger sbb ada lagunya tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut dato vida punya video clip makan burger i am kambing ni.. hehehe..

      cuba lah try makan nanti

      Delete
  2. Aku mkn i am kambeng sedap!

    ReplyDelete
  3. Kan kan. Ramly burger jugak yg secocok di hati

    ReplyDelete
  4. kalau aku nak order menu yang nama "i am kambing" tu...aku sebut gini masa nak order...i nak "you are kambing" satu...hahahaha...barula dia terkena...kita serupa la Meng....burger ramli gak sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang kau tuduh dia kambing, dia tuduh kau kambing sudah nya bercakar cakaran lak kau dgn pekerja kat situ.

      jadi aku syorkan, kau jangan pegi.. beli burger bang ramly je dah laaa

      Delete
  5. Replies
    1. rupa kurang kacak. rentung semacam jer..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...