Thursday, March 10, 2016

Jom Makan : Ole Ole Bali, Empire Gallery, Subang Jaya

Pada satu hari OR ajak makan kat luar untuk dinner. Budak budak tak ikut !

Mencari tempat makan agak pening jugak sebenarnya. Last sekali kami jumpa tempat ni !

Ole Ole Bali di Empire Subang Jaya.

Ole Ole Bali

"BumbuBali or simply Spices Bali opened its doors in 2004 to inspire the Balinese ambient into Malaysia. It is a destination of food, sight, sound, feel and smell; one that evokes the sensitive romanticism of Bali."

Our restaurants grew with Ole-Ole Bali in Sunway Pyramid Shopping Centre and Empire Shopping Gallery in Subang Jaya in 2010. It's where shoppers to professionals and even professional shoppers come to sample our recipes in the unpretentious ambience of our restaurant.

Waterlily Bistro joined us in 2009. Tucked in the upmarket residential neighbourhood of Mutiara Tropicana, right between Tropicana and Bandar Utama in Selangor, it is a modern contemporary casual dining for you, me, him and her.

The latest in our midst is Ole-Ole Bali in techcity Cyberjaya. Opened in 2014, we promise to serve you so your memories will remember. Because this is where your soul inspired and the digital waves get excited.

Aku sebenarnya macam dah lama teringin jugak nak makan kat sini. Tapi tak sempat sempat. Kali ni pastikan jadi !

Ayuh. Usha setting restonya dulu.

Ada meja dan ruang santai

Dalam resto

Atau juga boleh duduk di bahagian luar.

Kami duduk di bahagian luar.

Lebih ruang santai

Hiasan dan lampu lampu

Deco

Konsepnya ala ala Bali

Dan duduk dan di beri kerusi dan meja yang selesa. 

Bersiap sedia untuk order.

Buku menu

Minuman

Makanan dan signature dish

Untuk tengok menu yang lebih details : Ole Ole Bali - Menu

Menu menu dia macam tak tau aku nak cakap. Fusion. Western. Asian.. semua ada. Nak tengok kena tengok menu list dia tu. Tapi ada few signature dishes yang ada di sini dan boleh di pilih mengikut selera.

OR ambik Nasi Campur. Aku ambik Chicken Chop. Rasa nak makan western pulak time tu.

Barli and lime

Es Campur.

Nasi campur dan Es Campur untuk OR. Dia makan dan dia kata sedap. Banyak lauk pauk nya. Aku jamah sikit. Not bad. Harga dia agak premium jugak la. RM 39 satu set hidangan ni

Yang penting ada satay di balut pada batang serai !

Chicken Chop aku. Siap ada tembikai lagi tu

Lepas makan bersandar. Kenyang Alhamdulillah. Portion dia agak banyak jugak lah

Kos makanan RM 104. Jangan cakap abang tak payung !

Makan ala ala romantika

Selesai

Overall, macam patut di cuba lagi dengan menu menu yang lain juga. Rasa makanan tu agak menarik juga. Cuma harga tu boleh tahan gak la mahal nya.

Sekali sekala boleh di cuba !

Ole Ole Bali
LG 27, Empire Shopping Gallery,
Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya
Tel: 603-5022 2629

FB mereka :  Ole-Ole-Bali-Empire
Website : Bali Bistro

8 comments :

  1. Meleleh air liur .... Best klau dpt mkn mcm ni...# lapar nye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lapar la teww..... dtg sini lapar2 bagus sebab portion besar.

      Delete
  2. Rajin gi ni maso mulo2 buko dulu. Meme not bad

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukak lamo doh owk? lama doh nok gi.. dok dang

      Delete
  3. aku pernah makan kat sini tp lama dah...makanan dia not bad la..tp tu la mahal sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. not bad jugak rasa nya.. taste ok.. harga pricey skit tapi portion buleh tahan besor.. buleh la share share.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...