Monday, October 28, 2013

Jom Makan : Seafood @ River View, Kuala Selangor

Hah !

Makan seafood lagi !

Aku pernah buat review makan di River View Pasir Penambang di area Kuala Selangor ni kan? Based on aku pegi last time dan aku pegi tempat tempat lain selepas tu, aku rasa ini la tempat yang menyajikan seafood yang paling enak especially ketam !

Dan baru baru ni aku tak melepaskan peluang berkunjung ke sini lagi alang alang dah merayap kat area tu.

Aku cakap dengan OR nak makan sini, dia kata OK je cuma..

"Awak jangan order banyak banyak"

OK. Faham !

Sebab masing masing agak kekenyangan lepas makan Satay Hut tu.

Lepas maghrib di Tanjung Karang, kami terus menuju ke Pasir Penambang dan singgah di sini.

Signboard masih sama

Kedai sebelah dia pun boleh tahan meriah carey

Tapi masa kami sampai hari tu orang tak ramai. So boleh pilih seat nak duk mana mana

Buku menu je berubah sikit. Dulu buruk, now dah baru dan penuh dengan gambar gambar yang memberahikan. ( no porn )

Hah...................... inzal tak?

Duduk lepak lepak borak borak dan waiter datang ambik order. Pastu merayau sekejap di kawasan sekitar, ada bot orang naik pegi tengok kelip kelip. Hero pun kata nak gi tengok. Aku OK je. OR kata macam dah malam.

So tak pe lah. Makan dulu lah apa apa pun. Nanti tengok keadaan.

Keluar laut? Hahah. Kalau petang orang pegi tengok helang. Kalau malam pegi tengok kelip kelip

Aku dah usha jugak. Kalau naik bot dari sini, sorang dewasa RM18. Kanak kanak RM15. Agak mahal compared to naik di Kg Kuantan

Restoran Riverview

Now...

Makan time !

Dah order, dah tunggu. Kring ! Kring ! Makanan dah sampai.....

Bawang putih dan cili. Sedap ni makan gaul gaul dengan nasik

Lemon Laici dan Dragon Fruit

Lily Lala....masak cili. not bad

Udang Butter

Sotong masak Thai

Yang di nanti nanti, Crab with Milk !

Sekali lagi ulang tayang dengan body yang mengiurkan.

Hah.

Amacam?

Selain daripada ni ada jugak order telur dadar dan ayam goreng untuk Hero sebab dia tak minat seafood ni. Aku je yang belasah makan. Ketam pun order setengah kilo je sebab tak aci nak order banyak. So dapat la sekor setengah je ketamnya.

Makan sampai kenyang.

Siap ketuk ketam macam nak menukang rumah !

Kong ! Kong ! Kong !

Tukul yang di pakai

Bil....

Murah kan untuk seafood?

Dan yang paling utama..

Ketamnya... still the best !!!!

Undisputed. ( pose pose tepi billboard Celcom). Pegi la cuba. Jangan was was. Gerenti sedap !

Kalau tak percaya, cuba tanya Nenek Tina ni.



I call you when I need you, my heart's on fire
You come to me, come to me wild and wired
Mmm, you come to me
Give me everything I need
Give me a lifetime of promises and a world of dreams
Speak a language of love like you know what it means
Mmm, it can't be wrong
Take my heart and make it strong, baby

You're simply the best, better than all the rest
Better than anyone, anyone I've ever met
I'm stuck on your heart, I hang on every word you say
Tear us apart no, no, baby, I would rather be dead

In your heart I see the star of every night and every day
In your eyes I get lost, I get washed away
Just as long as I'm here in your arms
I could be in no better place

You're simply the best, better than all the rest
Better than anyone, anyone I've ever met
I'm stuck on your heart, I hang on every word you say
Tear us apart no, no, baby, I would rather be dead

Each time you leave me I start losing control
You're walking away with my heart and my soul
I can feel you even when I'm alone
Oh baby, don't let go

Ooh you're the best (woo)
Better than all the rest
Better than anyone, anyone I've ever met
Ooh, I'm stuck on your heart,
I hang on every word you say
Don't tear us apart no, no, no,
Baby, I would rather be dead
Oooh, you're the best!

10 comments :

  1. ko ni meng, kejam! aku tak dpt2 lagi mkn ketam ni haaaa...

    meng, aku nk cuti2 mesia santai2 dekat2 (selangor/pahang/n9/melaka) nk duk hotel n visit dua tiga tempat...ada cadangan tak?

    ReplyDelete
  2. errr... abang Mengkah yg tgh menonggeng tepi bot tuh?

    ReplyDelete
  3. adoiyai.

    menyesal aku bukak blog kau time2 lunch opis neh

    mana nak carik ketam berahi kat mont kiaraaaaa...~ *tarik rambut







    ReplyDelete
  4. AE : cuba la kalau berkesempatan ke sana..

    Biq : dekat dekat tu kat semua states tu ke? ke kena pilih... kalau aku.. buat je road trip pusing2 then singgah menyinggah.. tak payah plan.. aci main redah je..

    AM : aku menonggeng ambik org yang tengah menonggeng tu.. hahahah

    ReplyDelete
  5. NT : pegi je sri ayuthaya tu.. x pun Good evening bangkok kat OU. Mont Kiara pun mesti banyak..

    tapi mungkin ketam tak berapa seksi...

    ReplyDelete
  6. bang... ko xtakut gout ke? atau gout yg takut ngan ko...

    ReplyDelete
  7. Yeah... Another visit... Worth the miles kan? Saya dr Templer dekat 90km pergi balik... Huhu, ketam milky tu mmg sedap...

    ReplyDelete
  8. ok aku plan nak drive ke arah kuantan, patu menyinggah2 ke pekan and sg belimbing...katanya ada "lubang" best nyer blh explore :D tgk la nanti camne...

    ReplyDelete
  9. JG : takut juga.. hahaha.. tapi godaan boday ketam memberahikan...

    FAH : tu la.. tapi x leh makan selalu. nanti gout. heheheh

    Biq : ok cun jugak tu... main redah je pun best juga.. have fun and ejoice....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...