Monday, June 10, 2013

Europe 2013 - Holland : Amsterdam

Layan je koleksi gambar di Amsterdam

Enjoice.

Amsterdam

Mint Hotel Amsterdam

Bayangkan keluasan carpark yang diperlukan jika penunggang-penunggang basikal ini menggunakan kereta!

'Dancing houses' yang terdapat di sepanjang terusan di Amsterdam

Berani tak terjun tiruk dari tingkap rumah?

Perkhidmatan boat tour mengelilingi Amsterdam

Senibina bangunan lama yang memukau

The most bicycle-friendly city in the world - Amsterdam

Senibina bangunan yang menjadi kebanggaan Amsterdam

Stesen keretapi Amsterdam Centraal

Salah satu kemudahan pengangkutan di Amsterdam - tram

"Oooorang biasaaaa....baaasikal tuaaaa...."

Awesome architecture

Jom naik bot!

FM Holland untuk koleksi di peti es anda

Shot glass Holland

Yang mana satu comel? Hmmmm 

Bunga Tulip yang dijamin takkan layu sampai bila-bila

Clogs mini sesuai dijadikan cenderamata

"Ini susu lembu ye...bukan susu saya!"

15 comments :

  1. tah bila la nak sampai ni...

    ReplyDelete
  2. tp kalau susu dia pon ok gak!! larikkkkkk....

    umah dorang yg tepi terusan tu buka2 jek pintu terus terjun tiruk...jimat kerajaan xyah bg free lagi 20m padu pertama kat penduduk dorang kan...

    ReplyDelete
  3. Syok kan tengok depa naik basikal kat sana.. santai je.. siap ada lorong basikal sendiri tu..

    ReplyDelete
  4. Hehe FJ hampir kena langgar ngn beskal kat sane!!

    Kus smgttt. Laju sgt diorang bawak... Tak seswai utk org yg jenis melenggang kangkong berjalannnn.. sebabnya percentage kena langgar adalah tinggi!

    haha

    ReplyDelete
  5. Biq : Mak esah anytime buleh pegi.. dream big, biqque ! Hahaha. suh skupang belanja trip tahun depan...

    HB : susu dia takkan la banyak tu. letih la nak perah nak tunjuk kat aku. hahahaa

    Ayu : lenguh jugak la naik basikal ni kot. plus byk sgt, jalan kaki lagi laju ( kalau cuaca ok la )

    ReplyDelete
  6. FJ : dia org ralit tengok FJ posing tu yang jadi nak terlanggar kot.. ahahhaa

    ReplyDelete
  7. haha.. lenguh ler kalau kayuh tak berhenti! haha.. yang cool tu tengok diorang boh cam bakul besau kat depan, bawak anak 2-3 orang.. cuaca sejuk cam diorang boleh ler, kalau cuaca kita ni, sampai je kat umah, mau rentung anak dengan mak dia sekali kena sunburn.. hahaha

    ReplyDelete
  8. ya tuhan..cantik nya!!!!
    berkobar² rasa nak pergi sini

    ReplyDelete
  9. cun btol gmbo2 europe ni..mmg taknak story pengalaman melompat2 dr 1 negara ke negara lain ke...hehehe boleh tnya?berapa countries pergi + berapa hari + rough budget?hehehehe

    ReplyDelete
  10. sekupang banjer aku? huh! aku siap offer nak bayar tiket ni, TAK jugak dia nak pegi, aku tatau la hantu apa dah sampuk ke dia tu...huh!

    ReplyDelete
  11. Ayu : jalan kaki lagi laju.. haha

    CY : kumpul duit skrg

    DJ : insya allah..skrg x bermasa lagi.. banyak lagi yang pending2 nak kena settlekan dulu.

    Biq : ajak aku lah kalau gitu. hahahha

    ReplyDelete
  12. aku dah hampir nak ikut org lain dah ni kalo dia TETEP tanak pi...

    ReplyDelete
  13. biq : simpan duit laa byk byk leh pegi lama lama. aku pun mcm teringin nak tour europe 3 bulan..

    * pandang langit sambil mengalir air mata sebab mcm tak mampoooo

    ReplyDelete
  14. ha ok la, bos menang la.. eh kata supermeng, tak boleh terbang ke? muahahah! lariiiiiiiiiiiiiiii!!!

    ReplyDelete
  15. aik lawyer menyerah kalah?

    ni supermeng terbang dah semput... berlari apatah lagi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...