Tuesday, March 13, 2018

Cuti Sekolah Disember 2017 : 05 - Le Meridien, Putrajaya - Part 02

Now sambung usha bilik penginapan kami di Le Meridien, Putrajaya ni.

Hotel 5 bintang

Lobby

Magazine

Lif ke penginapan. Perlukan access key untuk naik ke tingkat bilik masing masing.

Lif agak mencukupi... dan wangi ! Siap ada lagu lagu lagi.

Ada 6 jenis penginapan di Le Meridien Hotel Putrajaya ni. 

Bermula dengan Signature Room, Le Meridien Club Room dan juga beberapa jenis Suites. Bilik berbeza dengan saiz dan few facilities lain.

Hotel Features :

City View Room, Garden View Room & 100% Non-Smoking Guest Rooms
All the rooms come equipped with a business desk, data port, IDD telephone, an in-room safe and an international multi power point

Lif area

Since aku member SPG.. ada floor khas untuk members saja...

Laluan ke bilik di tingkat 14.

Dah sampai. Ada orang tak kat dalam?????

Bilik aku adalah Signature Room. Of course bilik paling murah kat sini !..

Signature Room - Where urban style meets convenience and comfort, our Signature Rooms are perfect for both the business and the leisure traveller. The rooms offer the signature Le MĂ©ridien beds with hypoallergenic goose down duvets and duck feather pillows. The rooms also offer a 40’ LED TV, ample power points to charge your devices and a spacious bathroom with separate bath tub & showers and full amenities.

All the rooms come equipped with a business desk, data port, IDD telephone, an in-room safe and an international multi power point conveniently located above the desk.

Ayuh usha biliknya............





First aku suka adalah saiz bilik dia yang besar. Aku memang ambik twin bed sebab katil dia boleh tahan besar so aku dengan Hero boleh kongsi sekatil. Tak de lah kena tidur kat lantai je.

Ada sofa kecik.

Working desk dan Flat Screen TV with banyak channels

Dengan glass window. Nasib aci bukak sikit.. so boleh curik curik smoking dalam bilik. Kalau tak jenuh nak turun bawah.

Usha lagi dalam bilik Signature ni.

Pass key.

Surat dari management

Bilik bersih dan carpet yang selesa.

Warna pun ceria

Remote TV

Telephone dan alarm clock

Yang bestnya boleh pilih jenis bantal dan ada banyak options lain ikut citarasa tetamu

Minibar.  Fridge ada tapi kosong je..........

Now layan view.







Lagi yang menarik adalah bilik air dia....

Love the color.

The size. Standing shower dan bath tub.

Malangnya bilik air tak leh kunci

Dan masa aku hari tu sinki dia ada leaking skit

Amenities not bad

Malin Goetz ! Tapi bukan jenis yang aku suka.

Bathrobe

And wardrobe closet with benda benda lain..

Overall, nice stay. Big room... nice environment. Clean dan cukup selera. Staff pun baik baik belaka. Recommended but other nearest options adalah IOI Marriot dan Palm Garden which aku rasa agak outdated.

Hotel Information :

Check-in: 3.00 PM
Check-out: 12 NOON
Complimentary High Speed Internet Access for all guest rooms
One complimentary parking for in-house guest
Kuala Lumpur International Airport (KUL) can be reached by car in just 30 minutes
All rates quoted are subject to prevailing government taxes. Taxes, levies or charges are subject to change in accordance with the Malaysian Government legislation.
SPG Category 1

Layan saki baki di Le Meridien Putrajaya ni.














LE MERIDIEN PUTRAJAYA
Lebuh IRC, IOI Resort City,
Sepang, Putrajaya, 62502,
Malaysia
Phone: +6 03 8689 6888
Website :  lemeridienputrajaya.com/
FB : fb/lemeridienputrajaya

Selamat menginap !

bersambung..........

2 comments :

  1. Terima Kasih kerana tidak merokok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ergh... tu lah. nak merokok satu keje kena turun bawah. tapi ada gak sekali dua terlepas sedut dlm jamban

      hahahaa

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...