Saturday, February 9, 2019

HUMBLE CHEF, Damansara Height (PARTY of FIVE)

Oh lord have mercy mercy mercy
Di man dem in a di party party party
Di ole a dem sexy sexy sexy
Watch dem just a
Follow me follow me follow me !!!

* goyang 2 jari

Nampak tak aksi berparty lupa diri? Tapi party di tempat yang humble.... 

Haha.. Sebenarnya party slow-mo je tapi excited sebab akhirnya GBS berjaya berkumpul kesemuanya. Party of Five !

Bukan senang dan memang dah lama tak dapat peluang semua free macam ni. 

CP ada training di INTAN, Bukit Kiara so kami merancang untuk bersua muka sebab dah lama tak berjumpa. Kebetulan semua geng GBS ada jadi julung kali nya kami dapat berkumpul seperti ni.

Tempat bertemuan. Humble Chef di Bukit Damansara.

IH dengan BW tiba dulu dan dia orang pegi kutip CP. Aku dengan MH lewat tiba macam biasa lah, macam macam halangan yang ada.

Sampai je dia orang dah abis makan. Jadi yang lain perlu ke usha kawasan?


Humble Chef ni memang cukup popular di kawasan ni. Selain menyediakan menu ringkas ala ala western, harga setiap hidangan adalah mampu buat Aiman Tino menyanyi...

Ku ketawa kau menangis. 
Engkau ketawa, aku menangis.
Hanya dirimu oh sayangku.

Kenapa kau menangis Aiman?.......... 
Sebab harga makanan dia adalah murah ! 

Kenapa tak percaya?

Satu set hidangan spaghetti bermula dari RM 5 ! Mana nak cari harga semurah tu di kawasan have have macam ni? Tapi of course kalau ada add on, tak dapek la harga cam tu. Tapi at least option nak dapat murah tu ada.







Punya lah kusyuk sembang sampai lupa nak snap gambar makanan. Sedar sedar makanan dah abis.

Biasalah dah berjumpa. Makan jadi agenda no 2. Walhal lapar jugak perut sebenarnya.

Tinggal bekas dan sisa je sebagai bukti

Dan botol air mineral tanda kami menjaga suara. Anak tekak nak berkerja lebih masa ni nak bergossip gossipan.

Sewaktu kunjungan kami hari dah lewat malam. Pulak tu hujan so kurang pelanggan. Lagi tambah syok lah berborak. Macam macam cerita nak share.

Update terkini, CP masih di KK. IH pulak kena pindah balik negeri. MH busy dengan kedoktorannya. BW tetap memegang posisi Ketua Bawang Goreng Sedunia. Lepas ni susah jugak la nak berjumpa jumpa especially IH yang dah kena pindah.

Cam ni lah nasib pegawai pegawai kerajaan dan PTD. Nasib aku dah lari, kalau tak mesti aku pun tak tau mana aku berada waktu ni. Tapi dia orang ni semua pegawai kerajaan yang bertanggungjawab memikul amanah, tak de banyak cekadak. Aku je yang selalu suka complain.

* jilat mangkuk Creme Brulee kasi nampak lagi evil.

Borak punya borak, time dah sampai.

Humble Chef ni tutup kul 11 malam. Agak awal untuk remaja remaja seperti kami ni yang masih aktif berpeleseran.


Sampai kedai dah nak tutup, masing masing tak angkat punggung lagi. Sampai staff dia buat buat busy kat meja kami nak berkemas then baru lah sedar diri.

Tak selesai di situ, pindah cari kedai mamak dan melepek cucuk langit.

Sesi bersambung di kedai mamak berdekatan. Makan roti canai pulak.

Tapi Humble Chef tu memang boleh di cuba. Banyak pasta dan spaghetti dia pun sedap sedap belaka. Ada Creme Brulee siap. Harga pun mur mur.


Nanti kena datang lagi dan concentrate makan je. Sumpah tak tengok kiri kanan.

Welcome to Humble Chef Malaysia. Our humble journey began in 2007 in a modest food truck parked along Pusat Bandar Damansara, serving the town’s most affordable pasta. Still in operation as a testament to our humble beginnings, Humble Chef continues to feed Malaysian’s souls across multiple locations in the Klang Valley area. Our first outlet opened in 2010 in Damansara Heights. In 2017, we opened our 2nd outlet in Publika. 

In 2018, we opened our 3rd outlet in Desa Pandan, Kuala Lumpur and our 4th outlet in Damansara Perdana, Petaling Jaya.

HUMBLE CHEF, Damansara Heights
54-G, Jalan Medan Setia 2,
Bukit Damansara,
50490 Kuala Lumpur.

Open 11 am - 11 pm
humblechefmalaysia/

Now mereka ada cawangan cawangan lain....

- Humble Chef Damansara Heights
- Humble Chef Publika
- Humble Chef Desa Pandan
- Humble Chef Damansara Perdana

Stay humble korang. Moga maju jaya terus.................

Dan moga jugak Geng GBS selalu ada masa untuk bertemu sua. Kalau jarang berjumpa pun, ingatan dan doa kami agar masing masing sentiasa baik baik saja....

Nyawa dan raga ! Peace.



Aku nyawa engkau raga
Yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia

Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepadaku

Benarku sukar ungkapkan kata sayang
Tapi pasti dirimu selalu di hati
Tak sekali dirimu pernah kulupa
Walaupun sedetik takkan pernah singgah

Wahai temanku ingin dirimu tahu
Kasih penuh dalam hati hanya untuk kamu
Tiada ego dan rasa pentingkan diri
Iri dan benci tak pernah

Dan kau... hadir...
dalam suka dan duka
Tak penah kau menjauh dariku

Andai nanti terpisah dirimu selalu di hati
Tetaplah kau bersinar sahabat

Aku nyawa engkau raga
Yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia

Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepadaku

Wahai teman aku mahu engkau tahu
Kasih penuh dalam hati buat kamu
Tiada ego dan rasa penting diri
Iri dan benci tak pernah ada
Terima kasih kerna sudi bersahabat
Takkan lupa dan sering diperingat
Seringkali kita telan pahit manis
Suka dan duka bahagia bersama

Dan kau.. hadir...
dalam suka dan duka
Tak penah kau menjauh dariku

Andai nanti terpisah dirimu selalu di hati
Tetaplah kau bersinar sahabat

Aku nyawa engkau raga
Yang ditakdirkan bersama
Dan berdua kita warnai dunia

Kita ada bukan untuk cari satu kesempatan
Engkau hadir penuh ikhlas kepadaku

3 comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...