Tuesday, February 12, 2019

FEB 2019 | CUTI CUTI CNY - Ep 01 : Dari Kota Ke Desa

Bersempena cuti perayaan Chinese New Year tempoh hari dan merangkap jugak cuti sekolah, kita ambik peluang berGongxi Gongxi cuti dengan geng geng yang meraikannya.

Gong Xi Fa Cai

Mengelakkan diri dari terperangkap dalam traffic jem so tak de plan nak gi jauh jauh. Spent masa dan lepak santai over the weekend di Hyatt House Kuala Lumpur yang terletak di Mont Kiara.

Option penginapan terbaru di ibu kota tapi terletak di Mont Kiara. Salah satu serviced apartment style under the brand of HYATT Hotel














Lokasi yang tak berapa strategik tapi untuk santai sama sama family agak berbaloi jugak tempatnya. Plus accomodasi baru so semuanya tip top dan terbaik !

Dan sempat jugak menyebok dengan geng geng yang beraya, kami ke SS2 untuk pekena cendol sebab budak budak teringin nak makan cendol durian Musang King !



Cendol durian Musang King. RM 28 sebekas.

* pengsan tepi pokok durian sambil menyalak bunyi musang king-sized

Leg ke 2 musim cuti bersempena dengan perayaan Chinese New Year. Ada family retreat yang mana family dan adik beradik bercampur dengan anak anak buah  datang berkumpul ramai ramai di ibukota ni. Dan kami memilih Kuang Kampung Retreat, Sungai Buloh sebagai resort penginapan.

Lokasi yang dekat dengan kota tapi lebih kedesaan.

Dari desaaaa ku merantau....

* tarik key abang Jamal

Banglo yang privacy di bawah Avillion Private Collection.


Mungkin ramai tak pernah tahu tapi...... Kalau aku bagitau ini lah lokasi pengambaran cerita Nur mesti ramai yang tahu. Dan kebetulan jugak orang tengah shooting untuk Nur 2. Sempat kami menyelit dan mengadakan acara keluarga. 

Nyaris nyaris aku nak di tawarkan memegang watak menggantikan Ustaz Adam.... tapi aku tolak.

* tolak pengarah tu jatuh kolam sebab dia tak offer pun sebenarnya........

Cemana aku boleh terlebih berangan ni? * sigh





















Tempat yang menarik ( tapi agak scary ). Lokasi terbaik untuk kami berkumpul seisi keluarga dan lepak lepak santai mengeratkan silaturahim sesama kami. Banyak acara santai je dan makan makan. 

Apa yang penting, semua seronok berkumpul dan riang ria bersama. Banglo 3 bilik kami sumbat few families. Ha ha ha.

Semoga hubungan kami lebih erat dan ikatan tak akan renggang dan kasih sayang tak akan hilang.



Tiada siapa yang pernah tahu
Tiada siap yang pernah rasa
Biar mereka coba mau, coba ada denganku

Mestikah perlu kau menjauh
Mestikah perlu kau menghalang
Perasaan yang pernah datang
Yang tak pernah hilang

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Jika aku yang engkau ingin
Kunantikan satu jawapan
Perasaan yang pernah datang
Yang tak pernah hilang

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu memahami
Tiap getar hatimu

Aku yang merindumu
Selalu menantikan dirimu
Yang selalu rindu
Yang selalu menantimu

Ada episode 02 !

Bersambung..........................

6 comments :

  1. cendol musang king..terbaik...harap2 Nur 2 pun best jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi mcm tak berbaloi. baik beli cendol pastu beli durian musang king tu sebijik kalau ramai..

      Delete
  2. Cantiknye gambar.. terliuq pulak nengok cendol

    ReplyDelete
    Replies
    1. cendol fushion dah tambah macam macam. yang ori jugak sedap

      Delete
  3. mcm ok je harga cendol musang king tu, yg diviralkan tak tau hujung pangkal tu harganya RM 30 lebih kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. yang viral kat melaka tu RM 38. rasanya lebih banyak ulas durian dia letak

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...