Wednesday, February 13, 2019

FEB 2019 | CUTI CUTI CNY - Ep 02 : Cameron Highlands

Episode ke 2 Cuti Cuti CNY. Kali ni ke luar kota.

Destinasinya.... Cameron Highlands.


Dah lama tak ke sana, last pegi masa anak dara aku kecik lagi dan dia pun tak ingat apa. Kali ni saja jalan jalan ambik angin sejuk.



Awal awal dah berhenti pekena durian dulu. Durian bukit jualan orang asli tepi jalan.



Then singgah di Lata Iskandar.





Singgah lagi di kebun teh....







Konon nak elak, tapi terkeno jugak. Jem dari Tanah Rata sebelum ke Kea Farm di mana kami menginap iaitu di Copthorne Cameron Highlands.  

Konon nak ke pasar tapi sebelum malam dah tutup.







Terjebak dengan aktiviti jual jualan di pasar Kea Farm.  
















Dan sempat memetik buah strawberry di ladang. Macam scam lak aku rasa benda alah petik memetik ni. Dah lah kita petik sendiri, mahal lak tu charged.  2 orang min kena petik setengah kilo, harga setengah kilo RM30. Kalau 4 orang masuk kena at least sekilo = RM60. Beli kat pasar RM60 dapat berkilo kilo.

Mabuk starawberry kami !













Melawat Time Tunnel Muzium. Mengimbau kenangan silam.





Berjalan jalan di Tanah Rata.




Sebelum bersantai di Ringlet di The Lakehouse Cameron Highlands.









Sebelum pulang ke kota mengakhiri percutian ke Cameron Highlands ni.



Percutian yang agak best juga. Banyak makan makan dan berebut jamban keberakkan. Tapi seronok lah sebab lama kami sefamily tak jalan jauh jauh.

Misi untuk merancang percutian ringkas lepas ni hanya aku dengan OR je since Hero dah masuk asrama semula dan Princess dah start sekolah.

Percutian ala ala romantikus. Kus Kus Kus. Bila ntah. Berangan je lebih ni.



Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Dari mana ke mana
Rumput tawan padi*
*Di tahun bila bulan apa
Kan bersua lagi?

Rumah laksmana
Pasang dian tiga*
*Gadai hati tuk dikasihi
Hingga tua nanti

Sayang
Hilangnya di mata
Sayang
Di hati jangan...

Entah’ bertemu tah’ tidak
Makin hiba hati yang terdesak
Entah’ bertemu, tah’ tidak
Ngapa bila ku mahu kau elak

Bila--ah bila ‘tah bila bertemu tidak
Bila--ah ku mahu kau elak

Oh bulan mana bintang
Atas pucuk ara*
*Rajinnya kanda yang ku sayang
Sampai tak mau pulang

Salahnya di mana
Jatuhnya ke mana
Malang ku ditimpa tangga

Sayang ku tak apa
Biar buta mata
Janji jasad kambus bersama

Lambai-lambai pucuk kayu ara
Oh bila ku mahu kau elak

4 comments :

  1. Sejuk tak sebenarnya kat CH?

    Kalau petik strawberi sendiri mmg mahal sebenarnya, sbb dia bimbang pokok dia rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejuk light2. malam sejuk la bilik tak de kipas dan ekon pun..

      ada betul gak tu.. sebab tu dia cas mahal kot kan

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...