Saturday, March 31, 2018

FRAGRANCES for MENG - 01 | 2018

Ini entry ada macam riak riak sikit. 

Kenapa riak? Sebab hari tu baru je keluar list perfume tahun 2017 di sini, Tak abis tahun lagi tetiba muncul lagi menyembur berwangi wangi.

Bau wangi keluar sekali lagi.................

Stock tahun lepas masih ada berbaki lagi

Actually hari tu aku terbeli perfumes perfumes ni sebab tetiba masa tu haloba melanda jiwa. Beli sekali gus nanti senang tak payah dah mencari. 

List perfumes ni semuanya aku dah pernah pakai, so saja beli sebab kadang kadang aku rindu bau bauannya... 

Beli dulu, pakai bila perfume sedia ada habis nanti..............kalau bosan aku lanting kat adik/abang ipar aku je.

Dan sebab nanti botol botol ni akan hilang merata rata, aku share siap siap supaya tak perlu nak cari cari dah hujung tahun nanti.

Maafin... entry ini tidak seharusnya muncul lagi !

01. Silver Black by AZZARO

Silver Black by Azzaro, This fantastic cologne was created by loris azzaro . This amazing scent includes a mixture of bergamot, green apple, lime, coriander, juniper, caraway, wild flowers, vetiver, patchouli, cedar, cypress, and musk.


Azzaro adalah salah satu brand perfumes yang aku suka. Dan aku banyak dah try ahli keluarga nya macam Chrome, Legend etc... Pernah gak pakai Silver Black ni dulu... tetiba rasa rindu. Aci pakai time malam. Baunya mendamaikan..........

02. Hugo by HUGO BOSS

Hugo Cologne by Hugo Boss, Launched by the design house of hugo boss in 1995, hugo is classified as a refreshing, spicy, lavender, amber fragrance . This masculine scent possesses a blend of woods, fresh citrus and spicy leaves. It is recommended for daytime wear.


Hugo Boss juga adalah antara favorite perfume brand yang aku suka. Ini adalah Hugo pertama yang aku pernah pakai dan memang jatuh cinta kali pertama. Masa tu belajar lagi. Rasa best je gi kelas berwangi wangi. Dan sampai sekarang Hugo ni antara all time favorite aku. Tak pakai pun tak pe janji dapat bau....

03. Desire Red Extreme by DUNHILL

Desire Red Extreme Cologne by Alfred Dunhill, This fragrance was released in 2017 . An aromatic leathery cologne for men. It is full of flavor and personality. The rich smooth texture of this blend is amazing. Enjoy the warmth this fragrance has to offer you as it is relaxing and inviting. The top notes are blood orange, bergamot and saffron. The heart notes are clary sage and cypress. The finishing notes are vetiver, patchouli, leather and amber.


Dalam sejarah hidup aku Dunhill perfume adalah perfume pertama yang aku beli dan pakai. Gigih kumpul duit, pastu tersilap beli yang stock orang tua. Maka kekal la bau Pakcik Pakcik mengekori ke mana saja. Nak beli lain dah tak mampu. Then aku pakai Dunhill Red, dan terus memakainya. Memang antara perfume yang aku paling suka. Tapi kali ni keluar version baru, Dunhill Red Extreme ni, saja nak cuba tapi aku rasa macam kurang suka dari yang original Dunhill Desire.

04. Kenneth Cole Reaction by KENNETH COLE

Kenneth Cole Reaction Cologne by Kenneth Cole, Reaction for men by kenneth cole was introduced in 2004 as a masculine aroma . This manly scent is sharp and refined. This scent possesses a blend of musk, sandalwood, patchouli, green apple and watermelon. Reaction for men is recommended for daytime wear.


Dulu aku tak minat sangat Kenneth Cole ni sebab aku ingat dia Pak Itam ! Tak sekufu lah nak pakai perfume dari puak sana as aku adalah putih melepak tahap salju ! ??????? Tapi aku pernah tersilap beli perfume Kenneth Cole Signature dan aku tersuka. Ni saja nak try, tak pakai lagi tak tau la sedap atau pun bau ntah hapa hapa.

Wish me luck !

05. Calvin Klein Man by CALVIN KLEIN

Calvin Klein Man Cologne by Calvin Klein, Calvin klein man launched in 2007 . This is a fresh spicy fragrance that will surely make any man feel irrsistable.with top notes such as rosemary,mandarin,bergamot and violet leaf. Middle notes of nutmeg, bay,spearmint, incense. Base notes features cypress, guaiac,sandalwood and amberwood. Great for day or night wear.


CK pulak adalah brand perfume yang aku tak minat nak pakai. Dulu rasa macam common gila sapa pakai CK ni macam bau standard semua orang. Tapi aku pernah pakai CK Eternity dan yang ni aku rasa bau dia memang best. Memang CK bukan brand pilihan, tapi ada sekali aku dapat hadiah CK Man ni. Orang kasik aku cuba cuba pakai, rasa best lak. Bila abis tu rasa rindu lak bau dia. So welcome back CK Man to my closet..... Aummmm ! Teringat kat tukang bagi dulu ni...

06. L'eau D'issey by ISSEY MIYAKE

L'eau D'issey (issey Miyake) Cologne by Issey Miyake, Launched by the design house of issey miyake in 1994, l'eau d'issey is classified as a refined, aquatic fragrance . This masculine scent possesses a blend of citrus and spice combined with lower notes of musk, amber and woods. It is recommended for evening wear.


Sapa pernah pakai perfume ni pasti setuju dengan aku yang ini antara perfume terbest baunya. Fresh dan lasting. Issey Miyaki memang sedap dari dulu hinggalah kini......

Kadang kadang bau best sangat, rasa sayang nak pakai.

07. Nautica Voyage by NAUTICA

Nautica Voyage Cologne by Nautica, the scent opens with cool green leaf and fresh cut apple . The heart blends drenched mimosa, water lotus, and deep aquatic elements with the ‘sailcloth accord’. The woody drydown is a mix of moss, cedarwood, musk, and amber.


Okey. Tak pernah pakai dan saja beli nak try. Feedback macam best, nanti aku cuba lah ... Expected untuk di pakai bulan October nanti.... Hahahaa.

08. Montblanc Legend by MONT BLANC

Montblanc Legend Cologne by Mont Blanc, The montblanc legend is a striking fragrance introduced by mont blanc in april 2011 . This fragrance raises a toast to those limited editioned strikingly different but very real and passionate men. Olivier pescheux has crafted this fresh fougere creation and stunningly infused notes that evoke strength and tenderness, tradition and modernity. The bottle opens with a dash of fresh aromatic tones of bergamot, lavender, pineapple leaf and exotic verbena (litsea cubeba). It epitomizes how it very well balances geranium, coumarin, apple, rose, and pomarosa molecule (notes of dried fruit). The base contains sandalwood, tonka and evernyl. The bottle is designed luxuriously and eau de toilette also.


Aku pernah pakai Mont Blanc Starwalker dan aku suka ! Kali ni nak try Legend ni pulak sebab orang kata wangi....  Nak try gak la bau legend ni cemana. Beli satu set sebab murah, kalau tak kena aku sedekah je lah kat sesapa nanti.

09. Lagerfeld by KARL LAGERFELD

Lagerfeld Cologne by Karl Lagerfeld, Launched by the design house of karl lagerfeld in 1978, lagerfeld is classified as a refined, oriental, woody fragrance . This masculine scent possesses a blend of warm spices and tobacco. It is recommended for evening wear.


Huh ! Brand apa ni? Aku pun tak pernah tau. Beli sebab nak cuba... wish me luck ! Tapi macam stock tua tua jer bau dia.

10. Sauvage by CHRISTIAN DIOR

Sauvage Cologne by Christian Dior, Unleash your inner savage and be the alpha of the pack with sauvage by dior . This remix of the 1996 eau sauvage is a modern take of the original’s fresh, ferocious fragrance. Inspired by the fierce plains and wild open spaces of feral lands, sauvage would unleash your unruly side with its primal and breezy scent. Advertised by premier hollywood actor johnny depp, sauvage is an untamed scent with top notes of pepper and calabrian bergamot. Its heart contains an alchemy of accords with geranium, lavender, sichuan pepper, elemi, pink pepper, vetiver, and patchouli.


Tak sanggup nak tunggu, pakai terus. Hahaha. Dior memang favourite dan few perfumes Dior yang memang aku dah suka. Time travel, selalu gak cret cret perfume ni kat Duty Free kaunter. Sedap bau dia. Tapi harga macam mahal sikit. Baru baru ni bos aku pegi UK, sibuk dia nak tanya aku nak kirim apa, aku bantai mintak Dior Sauvage ni, rupanya dia belikan juga ! Ahaks......

Apa lagi, kira ni signature bau aku sampai lah abis sebotol perfume ni. Bau best ! Lasting dan kira paling terbaru masuk dalam list perfume kegemaran aku. Boleh jadi signature scent ni.

Perfumes kat atas tu semua stock murah murah je kecuali Dior. So kalau nak bagi hadiah kat pakwe ke kira buleh lah sempena apa apa acara pun. Nak pakai sendiri pun aci. Tapi kalau ada duit lebih, invest kat Dior tu.. bau dia memang power.......

8 comments :

  1. Sebelum tdor sembur perfume...wangi diri sendiri...aaummmm...best........!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... asyik org lain je bau. biar kita bau dgn diri sendiri. baru la tidur dengan lena..

      * usha orang sebelah bersin

      Delete
  2. yup..dior mahal tp tahan bau dia..berbaloi la ada satu dlm collection kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..... dior memang pakai puas hati

      Delete
  3. Replies
    1. dah nak abis dah pun... ada aku pakai, ada yang dah bagi orang

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...