Monday, January 15, 2018

SkyBar @ TRADERS HOTEL, Kuala Lumpur

Walaupun aku travel ke banyak tempat dan jumpa ramai orang, tapi aku tak de lah keep in touch sangat. Memang jenis malas bersosial sikit !

Tapi siapa lah aku selayaknya menjadi artis antarabangsa kalau tak de peminat peminat dari seluruh dunia ! Kan? 

* hulur besen untuk semua orang muntah

Ingat tak masa kat Iran aku jumpa 2 orang awek Thais? Dan kami takde la sambung berhubung sangat lepas tu tapi from time to time adalah borak borak bertanya khabar dan baru baru ni mereka nak datang Malaysia !

Jadi sebagai host, aku kena lah meraikan kedatangan mereka ke bumi Kuala Lumpur ni !

* pasang bungga manggar dan tabur daun pandan atas karpet merah serta background muzik di renjis renjis di pilis....

Kuala Lumpur nan tercinta

Kehadiran mereka adalah dengan agenda tersendiri, so sambil tu cari cari masa untuk sesi janji temu. 

Hari berganti hari, masa pun tiba, plan yang di buat akhirnya sekali dengan Kim K, kami bertemu sua setelah sekian lama tak berjumpa.

Lokasi yang di pilih

Sebenarnya tak tau nak ajak jumpa kat mana. Penat fikir. Nasib baik ada Kim K dan akhirnya kami merancang nak lepak lepak di SkyBar Kuala Lumpur yang terletak di Traders Hotel.

Berjumpa di sini !

Lebih tepat lagi di SkyBar di rooftop hotel ni.

Aku pernah datang Traders Hotel ni, pernah gak makan di Gobo, salah satu restaurant di sini, tapi di SkyBar belum pernah lagi. So peluang yang baik gak lah. Lagipun memang lama dah teringin cuma tak de agenda khusus membawa aku untuk datang dan usha tempat ni.

Kali ni, kasi jadi !

Sebab hari tu adalah hari bekerja jadi tak de lah expect orang ramai sangat kat sini. Kim K dah buat persiapan untuk reserve tempat di sini tapi actually susah benor nak reserve for dinner. Lagi buruk perangai tempat ni, kalau nak reserve seats kat dinding overlooking KLCC tu kena spend minimum RM 800 !

Nak makan apa? Gila !

Tapi kira gamble je lah ni. Lepas keje aku terus datang dan tunggu dia orang kat sini.

Sampai di lobby Traders Hotel, KL

Excited, terus naik ke tingkat 33

Sampai je tak de orang layan ! Sedikit kecewa

Buat tak tau je. Layan intro SkyBar ni jap.....

One of the city’s most popular rooftop bars, the award-winning SkyBar is located high up on the 33rd floor, and features a great variety of creative cocktails, popular nightly DJs and the most amazing views of the Petronas Twin Towers from its cozy cabana booths.

Upscale cocktail bar with high ceilings, swimming pool, designer furniture & city views.

The award-winning SkyBar, one of the city's most popular rooftop bars, is located high up on the 33rd floor of Traders Hotel, Kuala Lumpur, and features a variety of cocktails, nightly DJs and amazing views of the Petronas Twin Towers from its cabana booths.

Airy and sexy, the centrepiece at Sky Bar is a pool that is bordered by ‘cabanas’ (large sunken alcoves with chaise longues) on one side, and a bar area with sofas and woven rattan high tables and bar stools on the other.

Usha dulu gambaran awal waktu aku sampai !





Tempat nampak cool. Santai abis. Orang pun mula packing the place... hari pun hampir menjelang malam. Tiba tiba Kim K muncul dulu !

Hah. Eventhough dia pun duk KL gak, tapi ever since balik Iran tu memang tak pernah jumpa pun. Ni pun jumpa sebab awek awek Siam tu jer. 

Sebab menanti awek Siam lambat, kami duduk dulu..... !

Nasib ada orang layan dan beri tempat duduk

Duduk kat bar jer

Rooftop

Tak dapat duduk kat cabana ni sebab reservation only. 

Unless nak spend RM 800. Keji betul !

Padahal ada je tempat kosong.

Ambiance dia memang menarik tapi macam pelik tengah tengah tu ada pool. Sapa lah berani nak mandi kalau orang berkerumun tepi tepi tu. Lagi kalau setakat berenang tak berapa pandai, harus kena gelak dek orang je.

Tapi view memang lawa. 

Nampak KLCC

Dan kawasan sekitarnya

Start borak borak dengan Kim K dulu, gossip gossip liar tak liar sambil menunggu awek awek Siam tu sampai. Lambat pulak dia orang tu sebab dia orang ada agenda lain sebelum tu.

Then baru dia orang sampai so sambung borak borak dan beramas mesra !



Borak je kering tekak lah. Jadi.. jom kita order apa yang patut !

Menu book

Yes !

Banyak cocktail dan wine dan benda benda seangkatan dengannya di hidangkan di sini

Tapi ada gak la yang bersih suci. Cuma harga agak mengada ngada

Melalak tengok harga... nasib tak terjun kolam bajet bajet Pandelela merenung wallet sendiri tak cukup pitis....

Ada gak la kudap kudapan....

Order je la apa yang ada..... bukan nak makan mana pun.

Kadang kadang ada hari hari tertentu ada promo promo juga

Duduk borak borak cerita update sikit sikit...... Baik hati dia siap bawak barang barang kudapan dan jajan dari Bangkok sana untuk aku dan Kim K.

Suasana agak bingit la sebab bunyi muzik kuat sangat. 

Order sampai !

Minuman macam macam. Lemonade rasa macam haram ! Mahal lak tu

Cocktail

Pizza sebagai kudapan.... share share je

Bukan nak makan sangat tapi more to borak borak..

Dan nasib kami baik gak lah, after a while, waiter tu cakap boleh duduk kat cabana tepi tingkap tu. Tapi dia bagi limit lah sejam dua.... Boleh lah, kurang kurangnya merasa lah jugak.

Lepak dan borak borak

Hari makin malam

Dan suasana kat Skybar pun sedikit berubah... 

Tapi view dari SkyBar ni memang mantap.

KLCC

Kawasan sekitar

Park

Twin Towers

Suria KLCC

Memamg agak menarik tempat ni. No wonder banyak dapat awards sebagai best bar in KL dan jugak best nighlife experience.

Sky Bar KL

SkyBar has received the following awards.

Best Malaysian Bar, Malaysia Tatler Society 2007
Best Hotel Bar, Expatriate Lifestyle Best of Malaysia 2011
Best Hotel Bar, Expatriate Lifestyle Best of Malaysia 2012
Best Nightlife Experience, Expatriate Lifestyle Best of Malaysia 2013
Best Hotel Entertainment and Dining Experience, Expatriate Lifestyle Best of Malaysia 2014
Best Bar, Pub or Club, Expatriate Lifestyle Best of Malaysia 2015
Best Bar in the Country, The Asian Club and Bar Awards 2016
Asia's Best Bar Award, The Asian Club and Bar Awards 2016
You haven't been to KL, unless you've been to SkyBar!

Awards

Minimum Age Requirement

After 7pm, guests must be at least 21 years old to enter. Management reserves the right to refuse entry to any individual.


Aku tak de lah recommend orang datang sini untuk mabuk mabuk ke apa. But for nightlife experience, boleh la cuba datang lepak sini. 

Katanya...

You haven't been to Kuala Lumpur, unless you've been to SkyBar

* percikan bunga api ke udara

SkyBar
Level 33
Traders Hotel by Shangri La
Kuala Lumpur City Centre,
50088, Kuala Lumpur Malaysia
Tel (60 3) 2332 9888
Fax (60 3) 2332 2666
Web :  /sky-bar/

Abis lepak dan borak borak kat SkyBar.... dia orang ajak lepak mamak sebab nak makan roti canai Malaysia !

Menapak ambik keta aku jap

Bawak dia orang gi Pelita.. Dah pindah rupanya Pelita ni. Nampak sangat lama aku tak lepak KL

Makan dan melantak sambil sambung borak

Sampai larut malam. Lupa diri esok keje lagi.

Tengah malam, aku hantar dia orang balik ke hotel mereka di Jalan Alor. Duk KL lama aku sendiri pun tak pernah jejak Jalan Alor tu. International kan aku?

Anyway tu lah acara pertemuan dengan rakan travel yang aku jumpa di Iran dulu. Lama tak jumpa borak boak catch up pasal travel etc menarik jugak. Tapi tak leh selalu sebab aku agak sibuk dan tak bermasa nak melayan peminat !

I is artis ternama level antarabangsa..............

12 comments :

  1. Wow bestnya SkyBar...kena cari sponsor ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. order air kosong je... pegi buat buat nampak kaya.. ambik gambo pastu blah. hehehe

      Delete
  2. alhamdulillah...merasa jugak tgk sky bar ni dlm blog ni jer..harap nak pegi sediri.. KLCC tu pun 8 thn sekali pergi..kehkehkehh


    sky juice satu, banggggggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. sky juice kurang manis satu siappppppppppppppppppp !

      Delete
  3. cun gila ni meng...teringin pula nak pi...tapi i is tak mampu macam retis internationale...acanoo?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh artis tak international pun buleh pegi lah. sapa kata tak leh?

      naik atas buat buat jual kerepek...... confirm kena selam dalam pool tu. hahaha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...