Friday, October 13, 2017

PENANG 2017 : 04 - Golden Sands Resort by Shangri-La - Part 2

Usha facilities menarik yang ada di Golden Sands Resort by Shangri-La, Penang ni.

Beach santuary

Kerusi santai yang banyak untuk para tetamu

Usha pool dulu.

The resort has two lagoon-shaped swimming pools set amid tropical gardens, open from 7am to 8pm each day.

The children's pool and waterslide is open from 7am to 7pm. The activities pool and whirl pool are open from 7am to 8pm.

Resort pool untuk adult

Ada kawasan pool dengan kedalaman tertentu.

Splash pool untuk kanak kanak

Water slide.

Budak budak kalau mandi, free drinks di sediakan

2 ekor mascot dia ni. Apa ntah nama dia. Gedik sangat aku tengok. Tolak humban dalam kolam baru tau.

Ada banyak aktiviti di kawasan pool ni. Memang fun lah untuk budak budak berkubang dan mandi di sini.

Ada jugak outdoor jacuzi di sini.

Then usha pulak kawasan beach di sini.

Batu Feringgi, or the “Foreigner's Rock”, has been a popular beach among locals for centuries. It is now home to some of the most luxurious resorts in Malaysia. Shangri-La’s Golden Sands Resort, Penang, is located directly on the beach, with a beachwalk for the use of our guests.

Pantai

Beach activities

Santai. Budak budak lepak main pasir je sebab aku tak bagi mandi laut

Ajak naik ni semua tak berani

Pantai yang bersih walau lautnya tak sesuai untuk mandi manda

Menara tinjau

Ada juga massage dan urut urut kaki

Kawasan pantai yang di tandai dengan zone zone tertentu

Memang kat pantai dia banyak jugak aktivities walaupun bukan di sediakan oleh pihak resort sendiri. At least banyak bagi pilihan pada tetamu yang menginap di sini.

Usha sunset pun menarik petang petang hari.

Satu yang menarik di Golden Sands Resort ni adalah Kids Club dengan Adventure Zone's dia.

Childcare services are available, allowing adults on holiday with their family to enjoy some private time away from their children. At the Kids' Club, which is based in the Adventure Zone's dry play park, children are kept entertained from morning until evening and provided with regular meals and break times. The Adventure Zone is the biggest indoor play park in Penang, offering a myriad of play structures, activity rooms and entertainment options. Here, children can enjoy video screenings and visits from the resort's mascots.

Kids Club banyak set kan aktiviti untuk kanak kanak yang menginap di sini. 

Ada jadual jadual tertentu dan aktiviti yang ada yang di uruskan oleh pihak resort sendiri secara percuma.

Main games

Aktiviti sand castle

Anak anak aku pun sempat join aktiviti aktiviti ni, hantar je dia orang pagi pagi kat situ dan pepandai lah staff tu layan dia orang. Siap makanan tengahari di sediakan untuk dia orang. 

Budak budak seronok jer banyak aktiviti dan mak bapak boleh relaks dengan tenang dan riang !

Selain tu ada jugak Adventure Zone yang budak budak boleh main. 

Macam indoor theme park

Dan lain lain lagi.

Adventure Zone ni kena bayar lain. budak. Tapi kalau ambik family package, memang semua semua ni included sekali.  Orang luar yang tak menginap pun boleh datang bawak budak 

Selain tu ada jugak activity dan facilities lain yang boleh di gunapakai di resort ni.

Ada aktiviti Jungle Walk dan sebagainya

Sports - Ping Pong, Dart, Carom etc semua ada tersedia.

Nak main kat padang pun boleh.

Golf dan eco center

Gym

Segway

Atau mau berSPA

Kat resort ni jugak ada kawasan garden dan herbs.... 

Benda benda lain yang menarik dan ada di resort ni.

Ice machine di setiap floor

Dan macam macam lagi

Di Shangri La ni, mana mana yang aku pernah stayed, selain daripada service dan penginapan dia orang yang memang terbaik, makanan dia orang pun memang not bad.

Salah satu resoran

At Garden Café and Sigi’s Bar & Grill by the Beach, children below 12 years old that are accompanied by one paying adult can eat for free.
Pools

Guests of Golden Sands Resort by Shangri-La, Penang, will have access to restaurants that provide scrumptious cuisine in a relaxed, tropical environment.

Garden Café has a fresh, contemporary décor where diners can enjoy their meals in a relaxed and inviting environment. Meanwhile, the new Sigi's Bar and Grill is a fun, family-style restaurant with one of the best dining views in Penang.

Whether on the beach or by the pool, refreshing drinks and light snacks are never far away. Situated at the heart of the resort's reception area, the newly redesigned Lobby Lounge seamlessly blends the outdoor with the interior.

Yang menariknya, budak budak biasanya can eat for free with setiap adult.

Lobby lounge tempat minum minum

Breakfast by the beach

Dan selection untuk breaffast pun not bad juga.

Cuma sebab time tu memang ramai orang menginap jadi macam huru hara sikit time breakfast.  Tapi makanan mencukupi.

Secara overallnya, memang menarik menginap di Golden Sands Resort by Shangri-La, Penang ni. Selain dari keselesaan, service pun bagus, banyak aktivities yang memang bagi pengalaman percutian yang berbeza especially untuk kanak kanak.

Highly recommended !

GOLDEN SANDS RESORT by SHANGRI-LA
Batu Feringgi Beach,
11100, Penang, Malaysia
Tel (60 4) 886 1911
Fax (60 4) 881 1880

Website : goldensandsresort/
FB : GSH.Penang/

Abis semua aktiviti kami check out jam 12 tengahari dan bergerak untuk check in di resort lain. 

Teringin nak stay kat resort seebelah. Lone Pine Resort

Tapi untuk malam seterusny, aku dah booking resort satu lagi. Memang aku saja nak pindah randah dan tukar tukar hotel sebab nak merasa.

bersambung...............

4 comments :

  1. Replies
    1. tu lah. rasa nok plekong je... glenyar pulok tu

      Delete
  2. wow... bestnyer ada childcare services tu... bila lg nak dpt private time kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa purposely lah ni.. biar dia org leka bermain..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...