Tuesday, September 17, 2019

PutaQ-PutaQ AloQ-StaQ : 08 | ROYALE SIGNATURE HOTEL

Fuh ! 

Penat setengah hari merayap dalam terik mentari di Alor Setar ni, sampai lah masanya untuk melabuhkan punggung di hotel penginapan iaitu Royale Signature Hotel.



Sebenarnya bukan aku yang pilih nak stay sini, aku prefer nak stay di Grand Alora tapi sebab event aku di sini dan bilik dia orang yang sediakan jadi pasrah je lah.

Tapi lokasi hotel ni memang menarik sebab di tengah tengah bandaraya dan dekat dengan banyak attractions termasuk mall.

An ideal hotel for business and leisure featuring 249 well-appointed guestrooms with scenic view of the city and Kedah river. Offering range of meeting rooms with great accommodation for a pleasant and comfortable stay.





Royale Signature International Sdn Bhd offers accommodation in Alor Setar. Guests can enjoy meals at the in-house restaurant. Free WiFi is available throughout the property.

Air-conditioned rooms are fitted with a flat-screen satellite TV. En suite bathrooms include shower facilities.

Guests can approach the 24-hour front desk for luggage storage. Alternatively, guests can explore the surrounding area for a variety of food and shopping options.

It is 2,650 feet to Menara Alor Setar, while Aman Central Mall is 2,800 feet away. Rumah Kelahiran Tun Dr. Mahathir is 1.3 miles from Royale Signature International. The nearest airport, Sultan Abdul Halim Airport is 5.6 miles away.

Parking pun banyak dan urusan check in pun pantas. 




Kami tiba lepas zuhur dan bilik dah pun ready walaupun check in time pukul 3 petang.

Usha kawasan lobby hotel...







Lobby nampak grand dan front desk pun memang friendly dan cuba memberikan yang terbaik untuk accommodate kita orang.

Aku dah capek dan belengas rasa nak cepat cepat ke bilik nak mandi.



Aku di beri bilik Deluxe King dan member share bilik berdua.

Usha kamar peraduan................



Luas jugak bilik dia tapi tengok katil ala ala macam peraduan di raja je..



Macam bilik makcik makcik pun ada.

Room size 357 ft²

This air-conditioned king room opens up to views. It is fitted with a flat-screen satellite TV, minibar and a sofa. The en suite bathroom includes a bathtub, hairdryer and free toiletries.

Usha apa ada dalam bilik ni dulu..









OK lengkap la cukup segala benda. Cuma agak buruk skit furniture dia sebab tak berapa di jaga. 

Tapi, bilik air dia ada bath tub okey !. See thru lagi !






Takde lah mewah tapi kira OK lah. Dan view pun not bad. Mengadap mall dan Menara Alor Setar.






Rasa macam dekat mall tu tapi macam jauh. Tapi sebenarnya tak jauh mana jalan kaki sambil isap rokok abis rokok dah sampai !

Sempat gak la kami gi usha Aman Sentral tu dan usha apa yang ada..

Berehat kejap dan siap siap untuk event malam di tingkat atas di hotel ni. 



Esoknya free and easy dan kami sempat breakfast di hotel. Breakfast dia biasa biasa jer tapi orang agak ramai lah.



Since rating dia agak bagus jugak, aku rasa harga pun tak mahal. Maybe win sebab lokasinya yang dekat dengan banyak tempat.




Boleh consider kalau mencari penginapan di Alor Setar ni either for business or leisure.

ROYALE SIGNATURE HOTEL
Jalan Lumpur,
Kampung Lubok Peringgi
05150 Alor Setar
Kedah
+6 04 735 7878
Royale Signature Hotel

bersambung...................

2 comments :

  1. mcm bilik makcik2 hahaha jahat laaa. Tapi hotel dkt2 dgn tourist attraction okay ah tu. Kalau mai nak tidoq bilik tak kot cri hotel area bandar ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hotel tengah tengah bandar dekat dengan semua tempat ok lah.. tapi kalau boleh pilih memang dah tak stay sini dah kot

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...