Friday, August 21, 2015

Jom Makan : Restoran Kudu Bin Abdul, KL

Pergi ke KL nak makan nasi kandar Kudu.
Kedai Nasi Kandar tutup !!

* nanges hiba

Lalu kami beralih arah ke Restoran Nasi Kandar Yaseem

Itu lah yang berlaku sewaktu cubaan aku untuk datang ke sini nak pekena nasi kandar yang teragung di KL nih !

Dan kesempatan ada hal di kota time sekali lagi sempat la cilok dan usha dan nasib kami sangat lah baik.

Kedai bukak !!

Kedai yang di maksudkan ni adalah Restoran Kudu Bin Abdul.

Yippey Yippeyey !

Nasi Kandaq Pulau Pinang baq hang !

Beratur orang tu....

Hati berbunga riang. Sampai je cari parking pusing pusing dah dapat. Jalan ke kedai ni dah usha orang agak ramai.

Pening mata aku kalau tengok orang ramai ramai ni. So kami decided nak bungkus je la balik makan di rumah !

Orang beratur pun agak ramai. 

Yang makan kat situ pun melimpah limpah sampai keluar. 

Jadi, tapaw pun kena beratur lah.

Beratur lah sambil baca baca iklan.

Suasana dalam kedai yang dipenuhi orang

Yang beratur pun boleh tahan

Dalam kedai

Beratur kat 15 minit gak lah. Then turn kami pun sampai.

Ayuh order apa yang sedap di mata !

Nampak menarik dan mengiurkan

Pilih jangan tak pilih

Rambang mata. Semua macam nak di rasa

Giliran tiba maka bungkus la apa yang di hajati....

Tengok pekerja dia semua pakai baju Hard Rock Cafe Penang !

Now dah beli beli, bungkus la then makan di rumah. Lebih selesa !!!

Ayuh tengok menu pilihan kami anak beranak.

Ayam masak sambal? Ntah aku pun tak tau apa tapi ayam la

Kambing !!! Dah macam seksofon Kassim Selamat daaa.

Ayam goreng

Ayam goreng lagi. Apsal keluar 2 kali ni?

Sayur dan telur masin

Di meja hidangan

Oh tak lupa. Sirap bandung cincau

Dah makan !

Dah sendawa. Burp. Alhamdulillah.

Now verdict nya. Hmmm bagi aku biasa biasa je nasi kandar dia. Bukan la kata tak best, dan tak de la mengaum sangat inzal nya.

Biasa biasa je. Tak tau la maybe selera aku kot. Memang kalau nak compare Nasi Kandar di Penang memang lagi lazat. In fact aku rasa Yaseem hari tu lagi sedap sikit pada ni.

Maybe sebab tak makan kat kedai kot, kalau makan kat kedai, feel dia maybe lain dan rasanya mungkin jadi sedap sebab tengok orang meja sebelah makan lebih lahap !

Apa apa pun. Kenyang lah. Nak repeat tu tak de la sangat buat masa terdekat ni. Malas nak beratur sangat kalau nasi kandar dia tak semenggah mana.

Anyway, boleh di cuba. Ramai orang KL sukakannya... aku je la kureng skit. Maybe sebab aku warga Italian.

Hitalian kureng skit nasi nasi kandar ni kan? Make sense? No?

Anyway Kudu bin Abdul bukan la adik beradik dengan Paula Abdul ! 

Straight up ! Mereka tak de kena mengena pun.

Begitu la hasil risikan saya.



Lost in a dream
Don't know which way to go
If you are all that you seem
Then baby I'm movin' way too slow

I've been a fool before
Wouldn't like to get my love caught
In the slammin' door
How about some information--please

Straight up now tell me
Do you really want to love me forever oh oh oh
Or am I caught in a hit and run

Straight up now tell me
Is it gonna be you and me together oh oh oh
Are you just having fun

Time's standing still
Waiting for some small clue
I keep getting chills
When I think your love is true

I've been a fool before
Wouldn't like to get my love caught
In the slammin' door
How about some information--please

Straight up now tell me
Do you really want to love me forever oh oh oh
Or am I caught in a hit and run
Straight up now tell me
Is it gonna be you and me together oh oh oh
Are you just having fun

You are so hard to read
You play hide and seek
With your true intentions
If you're only playing games
I'll just have to say--bye bye bye bye bye bye bye bye bye

Do do you love me
Do do you love me
Do do you love me
Do do you love me ?

I've been a fool before
Wouldn't like to get my love caught
In the slammin' door
Are you more than hot for me
Or am I a page in your history-book

I don't mean to make demands
But the word and the deed go hand in hand
How about some information--please

I've been a fool before
Wouldn't like to get my love caught
In the slammin' door
Are you more than hot for me
Or am I a page in your history-book
I don't mean to make demands
But the word and the deed go hand in hand
How about some information--please

16 comments :

  1. setuju..nasi kandar yassem lg sedap..lbh terasa masakannya..time lunch, kena beratur pjg..tu part yg paling malas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. dah try dua dua boleh rasa gak la beza nya.. tunggu line clear dtg kl laaa boleh gi terjah

      Delete
  2. Mkn nasi kandaq,kt umh x feeling ah meng...xde bau abam mamakk...kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la.... bau mamak tak ikut balik. hehehe

      Delete
  3. selalu kalau tapau mmg rasa x umph mcm makan kat kedai.. aishh pelaris kedai x ekot sampai balik umah kot #ops

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah betul gak la tu..... lepas ni tak leh tapaw la.. tapi kalau makan bersesak sesak... rimas le pulak aku ni

      Delete
  4. nasi kandar yassin la selalu jadi penangan....sejak aku kenal KL tahun 1988

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aii lama dah la tu.. aku baru je setahun dua ni dengar nama dia.. dulu dulu tak pernah nak ambik tau pung

      Delete
  5. saya yg duk KL nih pun pernah makan sekali je lps masuk Majalah 3 ke apa ntah tu ari.
    Betul lah tu. "biasa biasa ja"
    Kalau nasi kandaq ni sy suka ayam madu, tp ayam madu kt sini tak kick.
    Sy suka ayam madu kat rest syed - kat area dang wangi sanun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syed dang wangi kat mana? dekat dgn pertama kah?

      Delete
  6. Ibramsha la lagi syok..dia punya telor dadar fuh the best in town

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa... aku dah pernah try situ.. tak pe la nanti aku usha lagi sekali. thanks

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...