Tuesday, August 18, 2015

Jom Makan : Ali. Muthu & Ah Hock, Oasis Ara Damansara

Aku pernah terbaca pasal Nasi Lemak mantap di kedai Ali, Muthu & Ah Hock yang terletak di Oasis Ara Damansara ni.

Lama nak cuba tapi tak tercuba. Satu hari tu baru sempat pegi dan kami pegi makan di sini untuk breakfast.

Tu pun gigih bangkit awal sebab kalau weekend biasanya waktu breakfast aku tak wujud !

Kedai 1 Malaysia- Ali, Muthu dan Ah Hock (AMAH)

Terletak di dalam area Oasis Ara Damansara di belakang DIMA

Style dia macam kopitiam Cina.. 

Dah sampai layan dulu setting dalam kedai dia.

Ayuh !

Ruang dalam kedai. Boleh jugak lepak kat luar

Ini lah agaknya Ali, Muthu dan Ah Hock

Meja dia macam meja kantin sekolah

Hiasan di dinding. Siapa boleh translate kan tulisan tu?

Suiz agak oldies juga

Menu. Ada banyak jugak makanan di sini macam mee kari, lontong dan sebagainya. Tapi kami semua order nasi lemak sebab memang nak rasa nasi lemak !

Nasi lemak kosong.. tanpa ayam

Ni ada ayam

Enak

Roti bakar

Telur separuh masak

Minuman

Harga standard kopitiam. Nasi Lemak Ayam goreng harganya RM 9.50.

Verdict aku nasi lemak dia memang sedap. Ayam dia mantap. Sambal sedap. Sama macam nasi lemak Neelopah di Village Park Damansara Uptown

No wonder nasi lemak Ali, Muthu & Ah Hock ni voted one of the best nasi lemak in town. Memang to die for.

Patut di cuba !

Nanti ada masa aku gi try makan benda lain pulak.

FB mereka : Ali, Muthu & Ah Hock

By the way Ali tu tak de kena mengena dengan Ali-cia Keys.. tapi kalau datang nasi lemak tak de.. boleh pose pose meroyan depan kedai sambil nyanyi lagu.

If I aint got you Nasi lemak !

* jangan lupa feel feel main 'pinano' untuk efek meroyan yang lebih padu !



Some people live for the fortune
Some people live just for the fame
Some people live for the power, yeah
Some people live just to play the game
Some people think that the physical things
Define what's within
And I've been there before
But that life's a bore
So full of the superficial

Some people want it all
But I don't want nothing at all
If it ain't you, baby
If I ain't got you, baby
Some people want diamond rings
Some just want everything
But everything means nothing
If I ain't got you, yeah

Some people search for a fountain
That promises forever young
Some people need three dozen roses
And that's the only way to prove you love them
Hand me the world on a silver platter
And what good would it be
With no one to share
With no one who truly cares for me

Some people want it all
But I don't want nothing at all
If it ain't you, baby
If I ain't got you, baby
Some people want diamond rings
Some just want everything
But everything means nothing
If I ain't got you, you, you
Some people want it all
But I don't want nothing at all
If it ain't you, baby
If I ain't got you, baby
Some people want diamond rings
Some just want everything
But everything means nothing
If I ain't got you, yeah

If I ain't got you with me, baby
So nothing in this whole wide world don't mean a thing
If I ain't got you with me, baby

16 comments :

  1. Meng,
    Walaupun baru jer late dinner.. ngences Meng.
    Dugaan pada mata dan perut tul la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... boleh la cuba tu.. air tangan ibu ibu lagi sedap kot

      Delete
  2. memang sedap yer....patutlah penggemar nasi lemak kt sini selalu pergi..
    yang menyakitkan hati...pergi tak mengajak...tetiba jer dpt gambar wassup selfie kt kedai ini....cisss.

    ReplyDelete
  3. suka tengok deco kedai ni .. oldies sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. mcm kedai kedai apek kat kampung. hahahah

      Delete
  4. Assalamualaikum abang Meng!
    Tulisan Cina tu tulis Ali, Muthu & Ah Hock juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusallam....

      oh. oke. terima kasih

      Delete
  5. selalu lalu lalang depan depan kedai ni, xde la nak menyinggah sebab macam ramai je..sedap rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi lemak tu sedap. yang lain x pernah try.. cuba la try lontong dia sedap ke tak?

      Delete
  6. Meng ...

    klasik nama dia .... waktu kita orang sekolah rendah dulu, kalau buku Bahasa Melayu, selalu guna nama Ali, Mutu dan Ah Hock gitu ! Hahahahhahaaa

    Tulisan Cina tuh character utk Ali , Muthu dan Ah Hock ...

    ReplyDelete
  7. eh kenapa bukan ah meng meng?hehehe kenapa ah hock?ni dah lari konsep lagu skola aku dulu nihhh....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ah meng.. korang aku dah panggil makan perchomah !

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...