Wednesday, May 6, 2015

Jom Ngopi : The Coffee Club, Subang Parade

Jom gi dating berdua duaan makan makan kat The Coffee Club, Subang Parade sambil lap lap bibir.

Kau lap bibir aku, aku lap bibir kau. Pastu lap lantai lepas lap meja.

Dah lama aku usha tempat ni tapi tak sempat sempat nak pegi. Hari tu baru sempat usha. Kami pegi berdua je dating dating kat kedai kopi !

"Hello, where will I meet you ?"

"Sini la uols......"

No ! Aku bukan pegi dating dengan Mak Iti. Aku dating dengan Mak Itik. Kwek Kwek Kwek.

* lari keliling Subang Parade takut kena piat

The Coffee Club

Pengenalan dia.

The Coffee Club Group (The Coffee Club) has expanded to Malaysia! It is one of Australia’s largest locally-owned cafe groups, celebrates 25 years of Good Food, Great Service and Excellent Coffee. The first store opened its doors in November 1989 at Brisbane’s Eagle Street Pier, and The Coffee Club have grown to more than 243 outlets throughout Australia and another 46 in New Zealand, 14 in Thailand, 1 in New Caledonia, 3 in China, 3 in Egypt, 1 in Maldives and the latest in Malaysia. The Coffee Club has established itself as an iconic household name and preferred venue for millions of coffee drinkers throughout the Asia Pacific region.

So when the question is `Where Will I Meet You? ́ Make your answer The Coffee Club of chosss !

Resto dia agak lawa. Bangunan kaca sama macam Jibby & Co tu jugak

Where will I meet you?

Ada 2 tingkat. Aku naik duduk kat atas

Sila baca

Oder oder

Main course

Kami order main course dan jugak cake sebagai dessert. Tapi cake sampai dulu. Nasib baik la jugak sebab main course lambat gila sampai. Abis makan kek ni dulu.

Devil Choclate RM 11.90.

 Sedap !

Lime and Vanilla untuk aku. Orange Juice untuk OR

Coaster

Bahagian atas belah luar. Boleh hisap rokok

Bahagian atas belah dalam

Cake dah abis !

Main course aku baru sampai. ChickenBeef Supreme. Boleh tahan. Aku suka sayur dia tak overcook

Salman Khan.. aka Salmon. OR punya. Dia makan tak abis. Aku tak leh paw. Dia kata biasa biasa jer. Salmon tu macam overcook

 Lihatlah hasilnya bila resaksa membaham habuannya

Overall food dia not bad. Service dia agak slow sikit walaupun orang tak berapa ramai masa tu. Tapi waiter dia yang botak tu agak friendly dan very attentive.

Kami tak try pun coffee walaupun pegi minum kat kedai coffee. Sebabnya dah banyak sangat mengopi hari tu. Kang migrane lak.

Ada banyak jenis kopi jugak di sini boleh di cuba kecuali Kopi Dangdut !

Price agak pricey jugak tapi kira OK lah sekali sekala. Still aku rasa much better than Jibby & Co  !

Bar

Belah bawah. Mamat waiter lap peluh sebab penat melayan kami.

the Coffee Club

Boleh di cuba


So kalau di tanya, where will I meet you? Jawapannya... boleh jumpa di Coffee Club ... !

Aku pun dah pegi. Mak Iti pun dah pegi..... Korang bila lagi? 



Hari ini azamku yang baru
Tak mungkin kau jadikan kelabu
Tepis-tepis kata yg sinis
Yang panas ku jadikan membeku

Citarasaku bukanlah menggunung
Tak pernah menganggu kamu
Bahgia aku kemudi selalu
Biar ku menuju
Jalan tak berbiku

Biarkan cemburu berkubur
Asalkan tak cemari hidupku

Biarkan ku senyum selalu
Tandanya ku tiada seteru

Hari hari berlalu
Tidak menunggu
Sia sia Umurmu
Termangu terpaku

Hari esok tak siapa tahu
Barangkali berubah nasibmu
Oles oles wajah yang mulus
Cahaya hati kamu yang telus

Jangan kau terpenjuru
Jangan kau bercelaru
Diriku bukan milikmu
Kau biarkanlah aku

14 comments :

  1. Beli secawan coffee ... duduk bream jam, browsing, borak dan berangan hahahahhaa ...

    ReplyDelete
  2. macam best jer bole cuba nanti

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. oke. nanti aku pegi sasana kijang pulak

      Delete
  4. Berapa bintang tahap kesedapan choc devil cake tu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. devil cake tu tahap devil. tak tau la nak bagi berapa bintang.. 4/5 kot. or maybe aku lapar time tu. heheheh tapi not bad lah

      Delete
  5. Nanti bolehla verangan nak g sini ngan TL ala ala mak iti or mak itik tu..hihi

    ReplyDelete
  6. tgk harga...gulppp.....tak mampu....
    en.meng bila nak open table ni...hikss

    ReplyDelete
    Replies
    1. table hari hari open... duduk minum air kosong je dah. hehehee

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...