Saturday, April 25, 2015

Trip Sabah 2015 : 12 - Senja Di Rasa Ria Resort, Kota Kinabalu

Relaks jap.

Layan gambar gambar senja di Shangri La Rasa Ria, Kota Kinabalu.

First day sunset dia sangat drastik. Petang tu hujan, so aku pun memang agak kecewa gak sebab fikir memang tak de sunset hari tu.

Tiba tiba di sebalik langit gelap tu nampak remang senja di ufuk barat.





Tetiba matahari bersinar cerah !






.... and it last less than 5 minit jer !

Terus matahari menghilang....





Dan terus lenyap !

Berlari lari aku nampak orang lain turun bawak camera nak snap gambar senja. Ada yang sempat dan ada yang tak. 

"I thot we got no sunset today...."

Ada mat salleh tegur aku.

Rezeki aku la tu. Sebab aku turun dalam pada tak de sinar matahari tetiba Tuhan kasik glimpse of sunset.

Dasyat betul momen tu. Tapi aku puas hati sebab dapat captured jugak walaupun tak lama sebelum malam datang menjelma.

Aku bet kalau hari biasa sunset di sini memang menawan. Dan memang sah KK adalah one of the best place to watch sunset !

Sapa setuju sila lambai lambaikan bulu ketiak paling bongsu !



Saat malam datang menjelma
Kau hadir di dalam bayangan
Angin menyapu mata berlinang mengenangmu sayang
Seandainya bisaku terbang
Membawamu dalam pelukan
Ku dendang lagu seruan jiwaku yang rindukanmu

Dalam setiap bait syair hidupku
Ku hadirkan dirimu
Ku coretkan penaku di sini
Ku serukan namamu

Kau yang aku rindu
Kau yang aku cinta
Kaulah nafasku
Kaulah darahku dalam hidupku

Saat malam datang menjelma
Kau hadir di dalam bayangan
Angin menyapu mata berlinang mengenangmu sayang

Kau cahaya cinta
Dasar baru jiwa
Engkaulah punca Gunung rinduku
hujung jalanku..
Kau yang aku rindu
Kau yang aku cinta
Kaulah nafasku
Kaulah darahku dalam hidupku

Tapi hari berikutnya.... puas ku seru. Tetap gelap gulita.

Ini je yang ada.

Pasrah !

bersambung......

8 comments :

  1. sunset kat belah sane mmg cun

    ReplyDelete
  2. hahaha..lelambai bulu tiak..xleh blah! hahaha

    setuju sunset kk lawo2..paling win sunset kat laban rata..hehe #sajebakorline

    ReplyDelete
    Replies
    1. laban rata ek... laban rata ek.... oka rrr tak pe arrr

      * kesat air hidung

      Delete
  3. berdiri atas meja sambil angkat tangan tinggi2...bulu tiak malu nak kuar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tu yang keluar tu bulu ke tanduk???

      * lariiiii

      Delete
  4. Replies
    1. ni cuaca ngeri. kalau cuaca oke skit mesti lagi oke. tapi syukur lah

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...