Monday, December 13, 2010

iCity

Malam semalam terbangkit tu, dapat panggilan telefon. Ada orang ajak aku pegi iCity.

Mati la, aku tak pernah berkeinginan nak pegi sana walaupun asyik lalu berpuluh puluh kali time nak pegi rumah member aku. Dan aku rasa dia pun tak pernah pegi walaupun tak sampai sepenanak nasik je jauhnya dari rumah dia tu.

Berak pun tak puas.

Tapi orang kata, jangan under estimate benda benda ni, kadang kadang ianya memang sangat impressive dan kita jadi terkesima rama rama tak tentu hala.

Sila bagi peluang untuk teroka. Maka ini lah jadi nya.Apa macam?

Ada kau orang tiba tiba tertegang otot kemaluan?

Inzal kan? Well.

iCity atau pun intelligence city ni terletak di Seksyen 7 Shah Alam. Dibangunkan oleh i Berhad dan kini menjadi i-kon antara tempat menarik yang perlu di kunjungi di negeri Selangor ini. Ia sesuai untuk di lawati oleh i, mak i, ayah i, kakak i, makwe i. I I je. U U pegi tempat lain !

Sebenarnya apa yang menarik di sini cuma lah lampu lampa yang bergemerlapan menghiasi setiap sudut yang ada. Pada waktu siang, tempat ini hanyalah bangunan pejabat yang menempatkan pejabat pejabat, tapi pada waktu malam, bila lampu lampu di pasang, maka terjadi lah semua benda macam ni.

Pokok pokok di hiasi rapi. Pokok berlampu. Pastu ada jugak la replika benda benda lain seperti pokok christmas, binatang binatang lain dan macam macam lagi. Pendek kata, teruja jugak la kalau kali pertama memandang.

Nak tengok lagi?


Dah cukup.

Kalau nak tengok dengan lebih real, pegi je ke Shah Alam tu. Ianya di buka setiap hari, setiap malam. Kadang kadang ada aktiviti lah. Bayaran masuk RM10 satu kereta. Rasanya kalau rajin, jalan kaki dari luar tu free je. Tapi jenuh jugak nak menapak.

Dalam tu ada kedai kedai makan juga. So boleh lepak lepak tengok orang ramai. Ramai jugak orang. Oh aku nampak Rawsha bakal di buka dalam tu Januari nanti.

Sila berbondong bondong ke sana okeh?

No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...