Friday, May 11, 2018

NEW WORLD Petaling Jaya Hotel : 02 - Room & Facilities

Sabar sabar sabar !!!!

Masih lagi di New World Petaling Jaya Hotel.


Tak sabar nak beradu suratan di hotel 5 bintang?

Lobby

Our guestrooms and suites are a magical combination of modernity, spaciousness and practicality, enveloped in home-like comfort. They are generously sized, tastefully decorated, and deliberately designed to fulfil the needs and desires of those either on business or vacation. 

Bamboo flooring with area rug, sleek furnishings, marble-clad bathroom, plump bedding and Malaysian themed artwork, combine to create a stylishly residential-like stay. All guests are provided complimentary high-speed WiFi throughout the hotel. On-site self-parking is provided and all rooms are non-smoking.

Apa??? Non Smoking?????????????

Ya. Memang non smoking biliknya. Nak smoking kena turun bawah. Pening turun naik turun naik ni. Lif pun penat bawak aku ulang alik. 

Nak merokok kena turun ke bawah. Port merokok dekat area mall... macam terbuang hina jer rasa.

Ada entrance terus ke Paradigm Mall

Facilities dan penginapan

Since Residence Club Room dan Suites belum siap, jadi dia lempar aku ke bilik biasa je !... Bilik biasa lak ada 2 jenis, deluxe dan premier.

As soon as you enter one of our guestrooms, you will be struck by the panoramic city vista before you, through expansive floor-to-ceiling windows. You will also notice the special touches that convey elegance with a difference: natural bamboo wood flooring, a marble-clad bathroom, luxurious bedding, the soothing colour scheme and an efficient work space.

All hotel guests can take advantage of complimentary high-speed WiFi in guestrooms and throughout the hotel. All rooms are non-smoking.

Deluxe 36 square metres, Levels 19 to 25
Premier Room 45 square metres, Levels 19 to 25

Jap ! Jangan nak soon sangat.... ambik feel dulu...............

Lif area

Laluan ke kamar beradu

Dah, takyah buang masa. Usha je la dalam bilik penginapannya...........................

Assalamualaikum........... kami datang nak membuta !

Masuk masuk je terus lorong dan ada toilet belah kanan. Dan baru nampak tilam.

King bed or two twin beds

Katil selesa. Tilam best juga.


Sofa bed 

Tapi tak besar mana

Carpet


Flat-screen TV with international channels. Nampak tak kotak putih tu?


Macam pelik je tetiba Minibar terconggok tengah tengah tu

IDD phone with bilingual voice message system tapi tak tau nak telefon sapa

Writing desk with media control panel. Tapi macam bongok je, bila bangun kepala terhantuk dengan lampu yang tergantung tu.

Wardrobe

Dengan sliding tutup bilik air

Amenities kira OK lah....

Electronic room key and in-room safe deposit box


Coffee and tea maker

Limau sebagai tanda welcoming...

24-hour in-room dining

Marble bathroom. Towel banyak gila.....

Toiletries

Bathrobe

Walk-in shower room

Okey, abis pasal bilik. Bagi aku bilik dia sempit dan agak crowded dengan furnish dan barang barang. Ambience mcm semak semacam je. Maybe kena duduk Residence Club Room baru luas sikit kot.

Overall OK lah. Cuma time aku tengah tidur petang tu, housekeeper datang, semata mata nak tolong tarik langsir sebab silau matahari. 

Pastu konon nak kemas katil, tapi macam gagal sebab aku baru ligan. Fed up dan dia terus lari keluar ! Probably menangis depan pintu lif sebab gabra dia mengemas aku berdiri tercegat.

* aku mamai !

Another plus point, wifi dia laju gila.....


Pasal facilities nya pulak.....

For business ada meeting room dan sebagainya kat tingkat bawah..

Untuk meeting

Dan seminar....

Dan facilities untuk leisure.....

Fitness Center di tingkat 29. Opened 6 a.m. to 10 p.m. daily

Plenty of natural light and inspiring views of the city through floor-to-ceiling windows will add fuel to your workout at the fitness centre, well-equipped with cardiovascular and strength training machines.




Serta paling meletop adalah................

Infinity pool di level 30. Opened 7 a.m. to 9 p.m. daily

Take advantage of the destination’s year-round warm weather at the rooftop, infinity-edge pool at this luxury Petaling Jaya hotel. Go for a refreshing swim, hop into the whirlpool for a bubbly massage, or just spend an afternoon lounging on the deck with drinks from the Pool Bar, all backdropped by panoramic city views.




Kids pool

Pool at nite

New World Petaling Jaya Hotel is ideally suited for your next important meeting, conference, exhibition or, the most special occasion of all, your wedding. Our elegant ballroom and flexible meeting spaces are complemented by the talented, creative chefs and a professional event management team, all dedicated to making your experience at our hotel unforgettably perfect.




Untuk dining lak, ada 3 tempat makan di sini. 

THE LOUNGE 

Meet up with friends or just take a break at this striking, elegant spot for refreshing drinks, hot coffee or tea, snacks and sweets.

PJ’S BAR & GRILL 

Relish the views as much as the Western and Asian grilled specialties, tantalizing appetizers and creative cocktails at this rooftop setting.

Tapi hari tu belum bukak lagi. Elok port untuk santai santai sambil layan view or sunset ..............






Dan last sekali.................

PASAR BARU

Savour Malaysia’s most popular dishes – a multi-cultural mélange of Malay, Indian and Chinese flavours – in a lively market-style setting.

Dan kat sini lah breakfast di hidangkan........















Breakfast dia memang terbaik ! Banyak makanan. Sedap... dan orang tak ramai so aku pulun makan sambil lepak lepak kat sini sampai abis waktu. 

Kenyang dan puas hati !

Overall, great stay la despite problem dengan booking tu. Sampai sudah check out dia orang buat derk je pasal kesilapan ni. Cuma dok ingatkan aku berkali kali supaya email booking aku tu kat dia orang so dia orang akan maklumkan website master. Puiiii....

Lagi yang menarik di adalah lokasi hotel ni bersebelahan dengan Paradigm Mall...

Boleh shopping shopping

Lobby hotel dengan entrance mall bersambung

Banyak port makan

Atau aci ambik bas untuk ke KLIA/KLIA2

Yang ni pun aku baru tau. Station dia sebelah bangunan hotel jer.

Bagi aku personally, nak kata 5 star macam tak sampai expectation aku sangat. Maybe masa tu masih baru di buka. 

Hopefully by now semua dah OK dan service pun tip top setanding dengan offerings dan rates macam 5 star hotels yang lain.

FYI New World Petaling Jaya Hotels ni adalah hotel pertama mereka di Malaysia, so mereka kena belajar selet selet belacan kat hidung baru tau cemana nak serve orang Malaya !

Boleh di cuba, or lepak lepak santai kat rooftop dia pun menarik juga............

NEW WORLD PETALING JAYA HOTEL
Paradigm, 1 Jalan SS 7/26A,
Kelana Jaya, Petaling Jaya
Malaysia.
+603 7682 0000




bersambung..............

1 comment :

  1. bakpo housekeeping rajin sgt masuk maso guest tido?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...