Wewit…sebagai pegawai perlindungan binatang, aku kene la pose2 seperti haiwan…
Sebab aku xle masak benda bernyawa, so sempena bulan puasa ni aku perkenalkan CEKODOK KURMA HANGUSSSSS ALA MEWAH……
Ni makanan faveret arwah bapak aku ketika bulan puasa menjelma...
Chef nya adalah : Momot & Dembo!!
Hi..saya Mot...saya puasa tau!tapi saya gigih jugak la nak masak masterchoi...
Bahan-bahannya…
Kurma.
Tepung gandum
Itu saje…hahaha…simple nak mampos kannnnn…Cara-caranya...
Campurkan tepung gandum dengan air...ikut korang la nak masak guna air masak ke air paip. Tapi aku prefer air masak. Padahal karang da goreng air paip tu jadi masak gak kan..
Eh panjat meja plak...nak cari kurma la...ke nak ganti Nak Dara Rindu panjat dapur??
Sediakan air garam...iaitu air yg dicampurkan dengan garam. Nanti xde la cekodok anda tawar....
Gaullllll sampai puas hati....air secukupnya...jangan banyak sangat nanti cair....
Kurma tadi koyak dua buang bijinya.....
Pastu masukkan kan kurma dalam adunan tepung...
Hoiii Dembo! Org suruh masak lah..yang kau posing dalam toilet ni kenapa?
Sediakan kuali panas bersama minyak.... Ayuhhh masukkan dalam kuali panas....
Goreng goreng goreng...
Ataupun korang bole cedoh dulu tepung pastu letak kurma atas die....pastu baru letak dalam kuali...
Goreng la goreng....buruknya la rupa cekodok aku...iskkk
Siapppp..... !!!! Eh buruk plak hangus...
Pusing bagi cantik cket...hehehe
Aku xtau la kenapa ia leperrrr je....mak aku cakap sebab adunan tepong aku cair...aku pun xtau kenapa ia jadi hitam...kuali ni panas sangat kot...
Motip salahkan kuali?? Sebenarnyaaaa....aku memang x pandai menggoreng...:(
Sebenarnya ia sangat sedap...
Hehe....ok la...i nak pegi melandak dulu...meowwwww
alalala tomeynya dia..
ReplyDeletechef tu kucing tu ke? hahahaha!
ReplyDelete