Monday, December 19, 2016

TRAVELOKA NZ : Panorama South Island

Ni part terakhir prelude New Zealand.

Aku share panorama sekitar South Island, NZ secara random..............







































Keindahan yang menyimpan seribu kenangan !

Kerinduan yang mengundang seribu bayangan !



Terkenang saat nan indah
Waktu kita bersama
Berteduh di bawah satu bumbung
Kau buka jalan bahagia
Pada jiwa terbiar luka
Kau memberi kekuatan dalam kepayahan
Di saat ku mencari arah hidup
Tiap waktu dikau memayungiku
Terpesona di bawah redupnya..oh..! oh..!
Bayangmu

Dan aku bagai terlupa
Bahawa takdir yang Esa
Semua telah pun direncana
Kau pergi dalam sekelip mata
Untuk selamanya oh..! oh..!

Bersemadi
Disaatku masih amat memerlu
Keharuman cintamu yang satu
Apa daya ini takdirNya semua
Dan yang tinggal diriku bersama
Bayangan

Namun pun begitu kau tetapkan wujud
Dalam jiwaku bersemi
Tak pernah lari
Kenangan lalu
Kubawa bersamaku
Merindu oh..! oh...!
Bayanganmu
Dikala sepi mendatang
Tak dapatku menahankan
Airmata kerinduan

Semangatmu terasa bersamaku
Walau kita terpisah di dunia
Senyumanmu kini jdi tangisku
Tiap hari waktuku mencari oh..! oh..!
Bayanganmu

Ku hulur doa buatmu
Abadilah di sana oh!
Sejarahmu yang gemilang
Bersamaku
Bayangan, bayanganmu
Bayangan

Doakan aku berkelapangan dan ada masa untuk siapkan travelog ke New Zealand ni !

8 comments :

  1. Replies
    1. dramatic scenery, towering mountains and enchanting valleys.... memang setting middle earth ork

      Delete
  2. oo..ni baru prelude..full entry blom lg..huhu..my boss kalau baca entry NZ ni mesti dia suka..tmpt dia study, sama dgn Aishah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya prelude je dulu sebab belum ada kerajinan nak mengarang...

      tunggu mood dtg baru buleh mengarut meraban...

      nasib bos nohas x jadi artis mcm kak esah

      Delete
  3. Meng, ni semua lukisan ke....... ;-)

    ReplyDelete
  4. Dah macam gambo poskad! Print pliss

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...