Wednesday, May 25, 2016

StayCation KL : 01 - The FACE Suites - The Suite

Weekend staycation di Kuala Lumpur.

Tercari cari penginapan yang boleh menjadi lokasi istirehat hujung minggu dan aku ketemui tempat ni. The FACE Suites Kuala Lumpur. Penginapan 5 bintang terbaru di ibu kota.

THE FACE Suites Kuala Lumpur debuts with a flagship all-suite residential style dwelling, conveniently located in the vicinity of ‘The Golden Triangle’ known as the city’s commercial, shopping and entertainment hub. Boasting an enviable accommodation address on Jalan Sultan Ismail, the 200 well appointed serviced residence suites ranging from one and two bedroom suites are nestled within Platinum Place, majestically overlooking the city skyline with views of the iconic Petronas Twin Towers and the KL Tower. The modern yet timeless design features functional space for work and relaxation incorporated in the living room, fully equipped kitchenette and en suite bathroom. Each suite offers a comprehensive range of facilities and features including complimentary high speed broadband internet. With a choice of one or two bedroom, you can choose a suite that suits your individual needs while on business or holiday in Kuala Lumpur.

Time ni masa baru di bukak lagi so usha usha ada promosi harga bilik terus aku booking !

Esoknya terus berduyon duyon pegi ke kota untuk menikmati cuti hujung minggu bersama. Anak anak aku pulak kalau cakap nak gi hotel, masuk kereta je terus tanya.

"Papa.. jauh lagi ke hotel kita?"

Kang ulang tayang tanya soalan yang sama berkali kali selagi tak sampai. So ada baik aku ajak lepak di KL je. Dekat dan dia orang tak musykil kenapa lama sangat nak sampai !

The FACE Suites Kuala Lumpur terletak di Menara Platinum Suites Jalan Sultan Ismail

Lokasinya berdekatan dengan Rennaisance Hotel Kuala Lumpur bersebelahan dengan Fraser Residence yang pernah menjadi port santai aku sebelum ni.


Tapi dulu masa menginap di situ, Menara Platiunum Suites ni belum siap lagi.

Jom kali ni usha biliknya dulu.

Bangunan lobby. Kehadiran kami di sambut riang oleh para pekerja. Maklum la masa tu baru mula mula beroperasi jadi mereka memastikan semuanya setaraf 5 bintang

Parking percuma di sediakan di tingkat 1,2 dan 3 bangunan.

Usha kawasan lobbynya dulu.

Concierge

The FACE Suites KL. Ada hotel dan jugak residences

Carpet berwarna warni di bahagian lobby

Urusan check in pantas dan tuntas. Kena bayar deposit RM 100

Lagi kawasan lobby utama

Check in di sini

Lif ke penginapan

Sewaktu pembukaannya cuma tingkat 21 ke bawah yang di buka. Keseluruhannya terdapat 51 tingkat penginapan untuk hotel dan residence.

THE FACE Suites is an all-suite hotel concept comprising of 200 units of sheer luxury with an inspired design and attention to details with a stunning view of the Kuala Lumpur’s city skyline.

Designed to cater to the needs of every business and leisure travellers, THE FACE Suites offers spacious units of modern yet timeless design in One bedroom and Two bedroom ranging from 83 sqm to 138 sqm. Each suite features functional space for work or study, modern living room and en suite bathroom as well as fully equipped kitchenette with modern appliances.

Penginapan dia ada 1 bedroom dan 2 bedroom. Biliknya berbeza mengikut saiz dan kategori. Ada Superior. Deluxe dan jugak Premier.

 1 bedroom Deluxe di tingkat 12

Pass key

Jom usha bilik penginapan.

Ruang penginapan

Ada fully equipped kitchen

Ruang makan

Ruang santai

Kamar beradu

Bilik air

Ruang yang agak luas dan mencukupi. 

Selesa dan menarik.

Layan lagi ammenities di setiap bilik penginapan.

Bedroom. Katil dan tilam adalah best ! Cuma saiz katil tak Superking

Toiletries biasa biasa jer. Tak menarik sangat.

Kelengkapan lain mencukupi

Standard di hotel 5 bintang

Pengudaraan bagus dan facilities tip top

Kelengkapan di dapur juga masih baru

Boleh masak masak dan basuh baju. Tapi tak de sabun

Malangnya tiada restoran di buka lagi waktu tu

Jadi kami masak sendiri

Yang tak bestnya kemudahan wi fi diberikan untuk 2 gadjet sahaja

Bahaan bacaan dalam bilik

Bahan bacaan si Hero

View dari bilik

Dari segi kemudahan rasanya OK lah. Banyak lagi benda yang perlu di improvekan since waktu aku menginap di sini kiranya hotel ni masih baru di buka lagi.

Setiap bilik dilengkaplan dengan amenities berikut :
  • Fully furnished service suites with integrated or separate living, dining, kitchen, bedroom, bathroom and work / study area
  • Modern kitchen equipped and includes kitchen hood, hob, microwave and a full size refrigerator
  • Kitchen utensils
  • Air-conditioning with individual controlled thermostats
  • Premium bathroom amenities
  • IDD telephone with voicemail system
  • In-room personal safe
  • Electronic keycard access
  • LED TV with up to 40 ASTRO channels including 9 sports channels
  • Cable network television
  • Steam iron and ironing board
  • Hairdryer
  • Washing machine and dryer
  • Wired and wireless internet access in the suites
Dari segi bilik aku lebih suka Fraser Residence KL lagi. Tapi ada sesuautu yang memukau di The FACE Suites KL ni dari tingkat tertinggi menara di tingkat 51.

Pool view dia.....

Mesmerizing !

Pemandangannya setinggi nilai yang perlu dilaburkan.



Seteguh mana nilai cintamu
Untuk aku berpegang ke akhir hayat
Bila di dalam gerimis engkau pergi
Kala ku masih lemas di keasyikkan kasihmu

Dulu kau berikrar kan setia
Melindungiku sepenuh jiwa dan raga
Hingga kini termimpi kasih sayangmu
Melepaskan pedih bisa kehilanganmu

Betapa dalam asmaramu
Terhadapku yang setia... sentiasa

Rinduku bertakhta
Kasihku membara
Ku doakan bersemi

Resah pun bertandang
Sengsara mengundang
Tanpa hadirmu
Dalam hati ada jiwa
Dalam jiwa ada rasa
Biarpun seribu tahun lagi
Ku tetapkan cinta
Bebaskan belenggu hiba
Dengan madu dan manisan
Jemputkanlah dua jiwa
Jadi tetamu bahagia

Nanti sambung part 2, view from the top !

bersambung............. 

10 comments :

  1. Semua biasa2 je.... Tp peti sejuk dia besar gedabak... # suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. saiz dia besar... memang best. tapi kosong. hahahaha

      Delete
  2. org yg have have jek dok sini....hehe

    ReplyDelete
  3. ko berkuntum kat sini jugak rupanya

    Pool kat sini best kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah gi lama dah ni....

      pool dia yezza.. memang best

      Delete
  4. Replies
    1. view memang cun... cuaca je kdg kdg x berapa cung

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...