Tuesday, May 10, 2016

2016 | Ke Melaka Kita : 02 - The Pines Melaka - Room

Since, trip ni agak last minit, jadi mencari penginapan pun agak last minit. Ada few places di Melaka yang aku teringin nak menginap, tapi masa riki punya riki, ternampak la hotel ni.

The Pines, Melaka.

The Pines di pinggir Sungai Melaka

“As you set foot into THE PINES, a sense of familiarity embraces your soul. Weaving dreamy, historical splendour with chic comforts, you’ll be immersed in the charm of olden days Malacca. Artistic details and cultural touches surround you. Be pampered with modern tranquillity and welcoming warmth. It’s nothing short of a nostalgic experience, infused with the harmony of instant serenity and urban passion."

Come on in to THE PINES, where traditional meets sophistication.

Riki punya riki, akhirnya aku decide nak stay sini selama 2 malam.

Terletak di pinggir Sungai Melaka berhadapan dengan Kampung Morten dan Swiss Garden Residence dan The Shore. Aku memang tak nak duduk hotel tu sebab nampak sangat pack

Since hotel ni baru, harga dia pun ada tawaran istimewa RM 240 untuk standard room without breakfast.  

Check punya check, akhirnya aku ambik Deluxe Room with breakfast dengan kadar RM 340 semalam. Campur tax apa semua dekat RM 400 jugak la per night. Agak mahal, tapi since hotel baru so aku expect semuanya baru with full facilities.

Selain tu  ada jugak Executive Room di Executive Level.

Nak mencari hotel ni tak susah tapi berpusing pusing jugak lah. Nasib baik ada bantuan waze. Lokasinya tidak la terletak di pusat bandar dekat dengan Jonker Walk tu, tapi kiranya agak OK jugak la kalau ada kenderaan nak ronda ronda pun.

Apa yang penting, kami mencari penginapan yang selesa dan santai.

Lobby. Sampai je kami di sambut oleh pekerja hotel. Dia orang unload barang dan aku park kereta di bahagian atas lobby.

Parking mencukupi. FOC dan aku suka sebab nak keluar masuk parking boleh pakai pass key bilik jer

 Dan turun semula ke reception area. Receptionist agak friendly. 

Pines

Lobby agak cantik dan menarik

Urusan check in mudah dan tuntas since aku dah bayar semua pun. Cuma kena kasik deposit RM 100.

Lobby

Aku request for higher floor King Size Bed. Tapi paling tinggi pun cuma ada di tingkat 17. So kami naik ke tingkat 17.

Karpet ke bilik

Since aku dah riki riki gambar hotel ni sebelum datang sini, so aku expect ruang yang luas, peralatan yang baru dan suasana yang santai untuk bercuti kali ni.

Much more than just a place to stay over, the 390 rooms in THE PINES are certain to transform your expectations for luxurious, modern comfort. Designed to inspire, each room is perceptively created with our guests – you – in mind to ensure a refined, memorable experience and a good night’s rest.

Fitted with stylish furnishings in warm, natural shades equipped with modern amenities, all our Rooms & Suites come with complimentary in-room WiFi internet access, a kitchenette, a sofa bed and ensuite bathroom.

Be prepared to relax in the arms of genuine hospitality.

Yes. Bilik memang luas gila !

Siap ada ruang rehat dengan sofa dan juga ruang tidur

Ada dining table dan small kitchen. Tapi tak leh masak lah

Katil yang best. Tilam dan bantal semua best !

Sofa. Boleh berehat. Nak muat 6 orang pun muat lagi ni.

Ada wardrobe.

TV dan channel pun semuanya mencukupi, Wifi pun laju

Complimentary

Toilet pun OK. Ada standing shower. Cuma tak de bath tub

Toilet

Toilet amenities semua dalam ni. Kira OK lah

In the Room/Suite
  • Complimentary Wifi
  • 42" High definition flat screen television
  • Bathroom with separate toilet
  • Kitchenette
  • Telephone
  • Personal safe
  • Hair dryer
  • In-room dining service from 11:00 am to 11:00 pm
  • Laundry
  • Coffee & tea making facilities
Dan ini view dia. Nampak hotel kat depan

Bandaraya Melaka

Sungai Melaka dan Kampung Morten

Cuma aku tak tau tentang kewujudan bilik yang terus depan pool macam ni. Ni kat tingkat 8. Pool Side Suite. Tambah sikit je dari harga Deluxe Room, boleh santai macam ni. Rasa rugi je ! Nak tukar dah penuh pulak ! 

Tapi pool dia pun cukup besar untuk cater kalau nak mandi.

Cuma nak mandi kena bukak baju ! Tak leh pakai singlet etc.

So, nak tak nak terpaksa la mempamerkan body yang sado ni bila aku teman anak anak aku mandi !

Nanti tengok facilities yang ada di The Pines, Melaka ni !

bersambung...........

6 comments :

  1. Replies
    1. sado sungguh..

      nak terjun kolam pandang kiri kanan dulu takut reporter tala camera... abis la zul riping ... tak leh nak cari makan

      Delete
  2. Kann..aku cuti cny ritu pon stay sini.Suka sbb bilik dia luas..tilam pon gebu gebas..hehe.bdk2 pon suka pool dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru lagi ni oke la kot. lama lama nanti buruk tak diselenggara dengan betul.. jadi lah hotel cina... silap2 jadi hotel berhantu... ahahahha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...