Saturday, July 4, 2020

JUN 2020 : Perintah Kawalan PerGERAK GERAK GERAK Khas

Hello Julai. bulan yang penuh keriangan dan lazimnya disertai acara-acara fiesta vaganza...

Mampukah langkah kembali dipanjangkan???? 

* check tahi lalat di kaki dah sebesar tahik lembu

Sambung bertravelan???


but wait ..........................!


Alright stop. Collaborate and listen !!!

PKP masih belum berakhir lagi. Walaupun kes kes Covid di Malaysia dah agak menurun tapi kita masih perlu berhati hati nak bergerak.  Kalau perlu bergerak pun kena gerak gerak khass.... gerak gerak gerak khas...

bergerak.......................................

* rampas mic AC Mizal lari menyorok belakang Abby Adabi !


Dan jam di dinding terus berdetak ah !!!

Bulan Jun berlalu dengan beberapa acara dan agenda kembali rancak selepas merudum di laut dalam sepanjang PKP tempoh hari... Dah kena kerja dan jadual agak dah busy semula.


Ada beberapa event yang perlu di kongsi ( walaupun tak penting ) tapi perlu dipaparkan untuk kelihatan busy dari biasa. Walhal tak de lah busy mana....

Travel memang masih tak boleh tapi acara makan makan dan tukar keadaan perut dari belon pasar malam menjadi belon udara !

Makan makan selepas PKP...








First time dapat keluar, rasa macam bebas dari penjara. Tapi makan kat kedai keluar ramai pun rasa macam makan sorang sorang pun ada !

Ada acara di Grand Hyatt KL...






Rindu lama tak jengok KLCC.... Adakah KLCC juga rindu pada ku?

Macam tidak jer...

Dan beberapa acara makan makan keluarga, sesi BBQ dan riang ria raya continues.....










Sesi makan makan dengan kawan kawan yang lama tak bertemu sua......







Keluar makan lagi.....  lama tak makan di luar kan !








Oh dapat jugak rasa susu pishang neelopah ! Yum yum... 

* tetiba jadi penggemar minuman bertenusu..





Ya ! Memang banyak acara makan makan di luar.

Tapi AWAS.......

Siaplah saya kata aku gemuk !


Aku rasa aku tak gemuk. Cuma rasa dah bertambah saiz jer...

Namun aku redha dengan ketentuan Ilahi.

* kesat airmata dengan kain tuala Ikea..

Bulan 6 juga meraikan Hari Bapa...





Anak anak aku lah yang sibuk nak celebrate. 

Celebrate hari aku tapi aku yang kena paw belikan kek untuk meraikan diri sendiri !

Tapi tak pe lah. Yang penting bulan june berlalu pergi. Datang julai semula. Bulan meraikan hari penetasan aku pulak.


Pelbagai acara bakal diatur untuk meraikan bulan temasya birthday sendiri ni. 

Yang pastinya, bulan july ini bakal diraikan dengan percikan bunga api dan letupan meriam Bellina dari pelbagai sudut dan sisi. Pasti lebih gilang gemilang tahun ni.

Sesiapa yang sudi nak bagi hadiah hari jadi, sila ingat ya. CASH and JEWELRY only !

Jam dinding, frame gambar, periuk belanga... tidak di terima !  Jeans & leathers maybe boleh di considered tapi NO NO NO to salted egg salmon skin whatsoever........ !


HAPPY BIRTHDAY to all July Babies........................

p/s ya ke masih baby ni?

9 comments :

  1. Happy birthday in advance!

    Mesti ko dah gemok balik kan? #campakkasutjoggingkatko

    ReplyDelete
    Replies
    1. libas dengan gaya sepak takraw....

      fuh. tak sangka aku masih mampu buat somersault berputar !

      Delete
    2. Somersault berputar ko mesti ala2 video super slow mo sebelum tersembam menyembah bumi kan? Hahahahaha

      Pibeday meng! Aku bagi ko hadiah plg berharga iaitu doa semoga ko sejahtera dunia dan akhirat serta moga ko tak menyumbang kepada golongan bmi rendah. Eh. 🤣

      Delete
    3. cam ni arrr friendshippp...

      kurang kurang bagi laa kasut jogging bertatahkan swarovski ke

      Delete
  2. Happy Birthday Meng !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Waahhhh demand !!!! Tak apa utk hadiah harijadi, nanti saya suruh Neelofa datang umah ! (Eh org umah you nanti tak cemburu ker?)

    Hehehhehehehehehehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. berani demand sebab tau tak dapat.. hahahha

      dia lagi suka kot. silap silap sujud syukur

      Delete
  3. Selamat hari warga emas, Meng! Semoga senantiasa dipanjangkan umur dan dimurahkan segala bentuk rezeki. Ameen..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...