Friday, June 14, 2019

CH2019 | 03 : COPTHORNE - Hotel & Facilities

Sewaktu planning nak ke Cameron Highlands ni as usual aku akan mencari cari penginapan yang selesa untuk kami sekeluarga.

3 hotel yang termasuk dalam list adalah Cameron Highlands Resort, Avillion Cameron Highlands dan Copthorne. Setelah menimbal balik dari segala segi, maka aku decided untuk stay di Copthorne Cameron Highlands. Hotel di bawah seliaan Millenium Hotel & Resorts.



Perched at 1,628 meters above sea level, surrounded by majestic mountains and gentle undulating valleys, Copthorne is the only resort situated at the highest accessible point of highlands.

The Resort offers accommodation option of a tudor-styled apartments or a hotel block and complemented with 3 restaurants, a swimming pool, a gymnasium, tennis and squash courts. Recreational activities available include country-side tours, guided nature walks, jungle trekking, 4x4 adventure and organised visits to the Semai village.

Cameron Highlands is home to tea plantations, valleys, and strawberry farms, and when you stay at Copthorne Hotel Cameron Highlands, you’ll wake up to cool mountain air and lush greenery.

 With scenic views of the surrounding nature, an indoor heated pool, multiple meeting rooms, and a range of dining options at the peak of the highlands, your stay here will be nothing less than memorable. Stay and discover our distinctive Copthorne hospitality in Cameron Highlands.

Memang kalau di ikutkan hotel ni agak lama. Sejak zaman Equatorial lagi. Tapi aku tak pernah stay lagi di sini dan aku percaya view dia lawa since bangunan tinggi di puncak bukit, takkan view tak gempak?

Plus some of the room baru di refurbished so aku expect tak de lah buruk mana sangat.




Lokasinya berdekatan dengan Kea Farm, Brinchang ke arah Simpang Pulai. Memang agak mencabar nak sampai ke sini sebab kena menempuh jem Kea Farm market tu.






Parking di sediakan secara percuma untuk tetamu yang menginap di sini.


Urusan check in boleh di terima lah. Tak de lah slow mana since aku pun sampai agak lewat juga.

Usha lobby area..............









Dah berjaya check in, kami ke penginapan di tingkat 10.




Sebelum masuk ke bilik. Usha dulu facilities yang ada di sini.....

Antara few hotel yang ada swimming pool di Cameron Highlands. Tapi anak anak aku tak sempat mandi pun..

Gym...

SPA


Untuk dining pulak, ada 4 restaurants/cafe dan bar di hotel ni.

No 01 : 18° Celsius Cafe

Cuisine: Coffee and Snacks

Pop in to the 18° Celsius Cafe to savour our freshly brewed PURO Coffee with homemade breads and pastries.

No 02 : Millennium Garden - Authentic Chinese Cuisine with a Modern Touch

No 03 : Cricket Lounge - Chill out in the Cricket Lounge while having your snacks or drinks.

No 04 : Coffee Shop - With a selection of Asian and International favourites, the Coffee Shop serves a wide variety of dishes catering to all taste buds.

Di Coffee Shop ni lah jugak breakfast di sediakan.....









For that kind of price aku rasa berbaloi jugak la nak breakfast kat sini. Macam aku dapat 2 voucher je so cuma tambah lagi untuk Hero dan Princess.

Selection spread pun banyak dan sedap sedap belaka. Cuma tu lah orang ramai bebenor nak dapat meja pun payah.

Tapi jangan risau, di sekitar area hotel ni pun banyak tempat makan dan kemudahan. Dekat dekat jer..

Convenience Store dan Massage center ada. Kedai makan pun banyak dekat dekat.

Kea Farm Market pun jalan kaki je

Strawberry farm pun sebelah jer..

Nanti usha penginapan di Copthorne Cameron Highlands ni.

bersambung..............

4 comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...