Saturday, June 28, 2014

Hari Bapa 2014

Cerita pasal Hari Bapa yang lepas.

Tak de la aku celebrate mana pun. Cuma OR beli pizza dan cake ni makan makan.

Pizza dan Cokelat Cake

Celebrate hari bapa

Tapi Princess sibuk menyanyi "Happy Birthday to Papa".... dia ingat hari jadi aku agaknya. Siap berjoget joget.

Bangun pagi ada message atas meja. Siap dengan muffin dan butter.

Kopi nya mana?

Dan macam biasalah sempena hari bapa ni, aku pun tak lupa ucap selamat kat Pakcik James. Busy sikit, petang baru aku sempat SMS dia.

Selamat hari bapa untuk semua bapa bapa di dunia ni. Sorry lambat sikit aku wish. Bapa tu istimewa bukan hanya sehari dalam setahun, setiap hari biar kita selalu ingat dan sanjung di hati.

Dan aku pun happy menjadi bapa untuk anak anak aku. Hero, Princess dan Junior. 

It has been a long time since I heard any new about Junior. I am just hoping that he is in good hands..... always and forever.

Insya Allah. 



Lara hati
Kerna kasihku tak bererti
Walau hidup aku seribu tahun lagi

Kau ku cinta
Sungguh tiada bandingannya
Hati ini hanya dirimu saja

Namun cinta kau dan aku
Takkan bersatu mmmmm.....
Aku redha tak terdaya melawan takdirNya

Aku rela di dunia
Cinta ini tak ada akhirnya
Kau tercipta bukan untukku
Selamanya hingga akhirnya waktu

Kau pergilah oh sayangku
Kan ku tunggu saat kembalimu
Mohon di syurga kita bertemu dan bersatu
Selamanya milikmu
Oh kasihku

Lara hati
Kerna kasihku tak bererti
Walau hidup aku seribu tahun lagi

Kau ku cinta
Sungguh tiada bandingannya
Hati ini hanya dirimu sahaja

Happy Father's Day to the wonderful fathers all around the world!

17 comments :

  1. Awww, nice ;3

    Selamat hari bapa buat semua bapa yang awesome (sahaja), termasuk bapa gua... heheh ;3

    ReplyDelete
  2. Wow org italy la katakan...celebrate pun tetappp mkn mknn ibunda...hehe

    Eh xpnh plk baca ada junior?

    ReplyDelete
  3. Siapa junior? Selalu baca princess dengan hero je

    ReplyDelete
  4. Suspen pulak.... Cerita tentang junior..

    ReplyDelete
  5. Emmmm....aku pernah baca pasal Junior tak silap dlm episod Paris/London...

    Selamat Hari Bapa Meng!!! Semoga menjadi bapa contoh pada bakal2 bapa yg baca blog ni....hihihi

    ReplyDelete
  6. Sumpah la ingat ade Hero je. X folower tegar ke gua nih? Rasenye dh ckop tegar dh. Huhu

    Happy fathers day bro meng.

    ReplyDelete
  7. Junior a new edition to be story ye...nama Pakcik James tu selalu gak disebut, terlalul istimewa gak tu kan...Anyway salam Ramadhan dan jangan julas posa, wlaupun waktu berposa di Italy long hour yekkk...ampun terlebih gurau dah nie..

    ReplyDelete
  8. Selamat hari bapa bang..
    Baju Melayu ready made ke tempah?

    ReplyDelete
  9. Si hero ni sgt pandai membeli jiwa papanye. .. Err tapi korang makan muffin ngan butter ker? Huhuhu

    ReplyDelete
  10. Abg meng! Terlebih dahulu Jm ingin menyusun sepuluh jri mohon maaf jika ada kata yg mengguris hatii sepanjang Jm tiggalkan komen d sini jgn simpan di dlm hati (sila baca dgn nada sedih sob sob)

    Ayat x boleh blah mcm lah dh last x nk terjah lg blig ni kan. Uihhh mana boleh ini blog kegemaran klau susah hati mesti baca entri yg lepas2 mau kasi gelak

    Cute je watermark baru tu...bln puasa nanti dh x ada ke entri masak memasak dari chef2 terkenal spt lady gagap, jenip kuih lopeh spt last year

    Opppss dah terlalut dh ni, selamat hari bapa buat abg meng dan in sha allah klau ada rezeki leh jd bapa kepad tambahan cahaya mata :-) dan menjadi bapa yg ohsem

    Terbaca pasal junior tiba2 sebak pulak

    ReplyDelete
  11. Err... aku ni dah kira terlewat komen le ni... slamat ari bapa Meng! Moga dimurahkan rezeki dan hasilkan entri yg best dan mantap lagi... err, junior?

    ReplyDelete
  12. tq Plain,

    tq DJ... pizza adalah makan rugi... * pengsan

    Tq MKL. Liza, Beb, NM, SAR ( baju beli siap je kot )

    Tq Azra. Muffin tu je utk aku.. butter tu princess buat main.

    Tq JM. Tq Ali.

    ReplyDelete
  13. vaguely remember about junior tapi tak pasti sangat cite sebenar. anyhooo...you r a great dad. stay sewel !

    ReplyDelete
  14. NanaT : thenfks...

    tak payah stay. memang naturally mental begini. hiks.

    tapi kat blog je. kat luar aku adalah pijak semut pun tak mati kot.

    hahahahaa

    ReplyDelete
  15. Happy belated hari 'papa/daddy' meng. Aku pun bc blog ni dari aku bgelar papa kpd sorang princess, skrg br jd papa kpd dua org princesses. Ada plural di situ ye.

    Princess? Junior? Memang dh terlalu byk purnama lamanya aku x singgah sini meng. Cuma kesah2 hero yg masih segar dlm ingatan gue..

    ReplyDelete
  16. Tq AJ

    Tak pe. Aku tau kau busy. kau kan org besar besar..

    selamat berpuasa AJ

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...