Friday, July 13, 2018

CURRIES N CLAWS, Citta Mall

Ayuh ! Terus terusan membesarkan ukur lilit body dan membuka jalan menuju ke puncak obesity !

Makan lagi. Kali ni kita try Indian Food pulak.

Curries N Claws nama diberi

Terletak di Citta Mall, Ara Damansara.

Kedai baru ni sebenarnya jadi aku try try mencuba. Lokasi dia agak hot spot sebab sebelum ni ada few resto di buka di spot yang sama dan semuanya bungkus.

Apakah Curries N Crawls bakal menerima nasib yang sama?

At Curries N’ Claws, we have taken some of the most iconic Malaysian dishes, perfected their recipes, and repackaged it in an inviting setting for all to enjoy.

Our signature dishes are a wonderful marriage of flavours with influences from Portuguese, Malay, and Chinese cuisine, and what set us apart from our competitors is our strong focus on seafood served on the characteristic banana leaf.

Dont worry. Spice up your life. Eh.. macam tajuk lagu jer.

* baling mic kat Spookey Spice....

Korang nyanyi dulu !



La la la la la la la la la
La la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la
When you're feelin' sad and low
We will take you where you gotta go
Smilin', dancin', everything is free
All you need is positivity
Colours of the world
Spice up your life
Every boy and every girl
Spice up your life
People of the world
Spice up your life
Aah
Slam it to the left
If you're havin' a good time
Shake it to the right
If ya know that you feel fine
Chicas to the front
Ha ha (uh uh)
Go round
Slam it to the left
If you're havin' a good time
Shake it to the right
If ya know that you feel fine
Chicas to the front
Ha ha
Hai Si Ja
Hold tight
La la la la la la la la la
La la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la
Yellow…

* tetiba ada selingan lagu.. hahaha

Sementara tu, usha dulu setting dan deco dalam resto ni......









Vibrant colornya dengan cozy environment... harap dapat menceriakan tetamu yang datang. 

Dan sebab tetamu yang datang pastinya bertujuan untuk makan, jadi kena usha menu dia dan tengok apa hidangan yang tersedia di sini.

Menu

Specialty di sini adalah nasi daun pisang. Dan tarikan lain adalah masakan seafood especially ketam ketam yang di masak mengikut menu dan citarasa chef di sini. Paling famous adalah curry ketam. Tapi aku tak try pun.

Tak terasa nak berperang kokak kaki kaki ketam nanti.

Selain tu menu yang ada agak variety. Ada roti canai, murtabak, nasi lemak dan lauk pauk yang boleh di order.

So aku settled down dengan nasi daun pisang.

Pekerja datang hidangkan nasi putih. Tambah RM 1 kalau nak tukar ke nasi biryani

Nasi dan daun pisang

Kalau ambik set nasi daun pisang, di bagi 3 jenis sayuar sayuran

Dan kuah kuah dia.... 

Di hidang sekali atas daun pisang

Dan akhirnya jadi lah macam ni.

Sungguh sihat pemakanan ni sebab sayur belaka !

Tapi kalau tak de ayam atau seafood memang kurang ngam. So sebagai tambahan boleh order ayam ke chicken ke, seafood ke atau geng geng dari lautan yang lainnya.

Aku ambik ayam goreng

OR aku ambik ayam masak merah.

Apparently ayam masak merah dia sedap. Ayam goreng tu pun OK. Rangup dan bersari. Juicy dan ada rasa rempah cuma masa tu baru lepas goreng so panas mengelupur lidah aku nak makan.

Dari segi nasi dan kuah kuahnya aku rasa aku pernah rasa nasi daun pisang yang lebih enak dari di sini sebelum ni kat tempat lain !




Makan tak abis sebab kuah dia macam pedas sikit bagi aku yang tekak tak tahan pedas ni.

Nasib baik air minuman siap terhidang

Dan Princess order roti telur. 

OK lah.Tak lari dari tema.

Apa pun, banyak lagi menu lain yang ada dan boleh di cuba. 

Harga nasi daun pisang set adalah RM 10.90 tak termasuk additional lauk pauk macam ayam, ketam, sotong yang menjadi penyeri selera tu. So expect harga to be agak high end.

Personally nak repeat tu aku ras a tak la kot dalam masa terdekat ni. Cuma harapnya resto ni dapat bertahan lama dan kekal bersaing dengan resto resto lain yang ada di Citta Mall ni.

CURRIES N CLAWS
G – 10, Ground Floor, Citta Mall,
No. 1 Jalan PJU 1A/48, PJU 1A,
Ara Damansara, Petaling Jaya
+603-7734 7727
Opening hours: Everyday. 10 am – 10 pm
fb : /curriesnclaws/

Selamat menikmati !

2 comments :

  1. Makanan nampak sedap. konsep restaurant pun ceria dengan vibrant colors.
    Citta Mall - shopping mall hidup segan mati tak mahu, beberapa kali saya pergi masih takde apa yang menarik..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...