Wednesday, December 4, 2019

Weekend Staycation | HOLIDAY INN KUALA LUMPUR, Glenmarie : 01

Staycation lagi ???

Yelah. Kalau weekend tak de apa nak buat, baik gi bercuti rehat kan diri. Tak perlu gi jauh. Dekat dekat je boleh. Tak perlu tempat mahal... murah pun ada.  Yang penting selesa !

Aku dah lama nak try Holiday Inn Kuala Lumpur ni. Nama je KL tapi dekat Glenmarie.


Aku tau wujudnya hotel ni dan agak dah lama. 

Dulu ada lah datang makan makan dan berevent di sini tapi menginap jarang sekali. Sebab harga murah dan bilik nampak macam baru direfurbished so apa salahnya mencuba.

Aku booking hari yang sama direct thru official website : Holiday Inn Kuala Lumpur dan nampak deal Weekend Getaway yang menarik.

Make your weekend getaway with us and we'll give you complimentary breakfast and late checkout!

Rate Description: 

Make your weekend getaway away from the bustling city and stay with us on the weekend for the best deal. Check-in on Friday or Saturday to enjoy complimentary breakfast for two and 4 pm check out upon availability for a relaxing stay.

Rate per night tak sampai RM 200 pun. Kat Agoda pun tak dapat harga masa tu. Jadi aku book dan siap siap sebelum kerah OR ke sana. Dah lah lokasinya sepelaung je dari rumah. Saja ler pi lepak lepak hotel, kalau tak best kang balik tido di rumah je semula.

Dapat breakfast di hujung minggu dan bermalasan. Paling menarik check out sampai kul 4 petang. 



Parking hotel pun senang dan banyak. 

Usha area lobby...









Suka area lobby dia sebab luas dan macam terbuka. Design dan deco pun lawa jer walaupun hotel dah lama.

Cuma urusan check in je slow sikit. Ntah apa la minah tu selow sangat. Maybe sebab dia tau aku bayar harga murah kot. Kalau nak dilayan dengan baik boleh menginap di Executive Club. Yang tu ada lobby check in lain dari yang ni tapi tak jauh dari main lobby.






Di floor yang sama dengan main lobby ada business center, lounge, cafe dan restaurant.


The Glen Lounge

Guests can enjoy their favourite beverage while relaxing at our lobby lounge with panoramic views of the golf course. In the evenings, our resident pianist provides light music and entertainment to unwind the day.

Location: Main lobby
Hours of Operation: 9:00 AM - 12:00 AM







Satu lagi restaurant yang ada di sini adalah Fu-Rin Japanese Restaurant.

Fu Rin Japanese Restaurant with its cosy and relaxing interior decor makes an ideal venue for a perfect dining experience. An exceptional Japanese menu makes Fu Rin the quintessential choice for fine dining in the city. Closed on, 1st May 2019 in lieu of Labour Day. Operation Hours: Lunch : 12 noon to 2:30pm Dinner : 6:30pm to 10:30pm

Location: Level 1 (near Executive Lounge)
Serves: Lunch, Dinner
Hours of Operation: 12:00 PM-2:30 PM, 6:30 PM-10:30 PM



Dan turun tangga dari main lobby adalah Kites Restaurant.

Rstaurant yang agak popular sejak dulu untuk acara bukak puasa. Sekarang aku datang breakfast sebab menginap di sini.


Kites Restaurant

Kites Restaurant at Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie is an all day dining cafe that overlooks a lush landscaped garden and pool. Our restaurant serves a wide range of International, Chinese, Indian and Malay delights. Operation Hours Breakfast : 6.30am to 10.30am Lunch : 12 noon to 3.00pm Dinner : 6:30pm to 10:30pm

Location: Level 1
Serves: Breakfast, Brunch, Lunch, Dinner, Dessert
Hours of Operation: 6:00 AM-10:30 PM







Dan breakfast dia tak mengecewakan. Spread banyak dan sedap ! Cuma sebab orang ramai, payah jugak nak dapat seat.







Satu yang menariknya tentang Holiday Inn Kuala Lumpur, Glenmarie ni adalah sebab resort dia terletak dekat golf course so view dia agak menghijau.





Sana sini ku lihat hijau.... Sangat sesuai untuk golfer.

Yang tak main golf pun boleh je lepak santai di sini.....






Sambil layan budak budak mandi kolam.






Tak pun boleh je santai santai di bilik sambil bermalas malasan.

Memang dasar pemalas !

bersambung.......................

No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...