Thursday, November 8, 2018

JB 2018 | 06 : AMARI JOHOR BAHRU - Facilities

Part last perihal Amari Hotel, JB.

Kali ni kita usha facilities dan service yang di offer untuk tetamu di sini. Nama pun hotel 5 bintang, servis kena kaw kaw kalau tak memang patut di kecam dan di hina !

Amari JB

Kehebatan yang jelas dan nyata pasal hotel ni adalah lokasi dia.

Terletak di tengah-tengah pusat Daerah Perniagaan, Amari Johor Bahru, hotel 5 bintang, yang memenangi Anugerah Green Mark Gold, terletak di Jalan Wong Ah Fook. JB

Berdekatan dengan pusat gaya hidup Zenith Mall yang menawarkan pelbagai restoran, bar dan tempat hiburan, hotel ini juga berdekatan dengan Komtar JBCC (Taman Aktiviti Angry Birds), Pusat Membeli-belah JB City Square dan Pusat Konvensyen Persada.

Metrojaya sebelah je


Komtar dan JBSC


Pembangunan baru sekitar kawasan


Landmark JB


Hilton JB

Tapi orang datang bukan nak shopping semata, ada juga yang nak bersantai santai jadi perlu ada penyediaan facility dan services di tahap terbaik !

Service perlu setara dengan pengikhtirafan bintang 5

Maklumat setiap tingkat

You’ve been in and out of meetings, on calls, given presentations, spent a lot of time commuting. 

By the end of the day, you’re going to crave that much-needed play - laps in the pool, fully equipped gym to put in some lifts and pulls - all available when you stay at Amari Johor Bahru.

Jom usha facilities yang ada di sini.

BREEZE SPA

Step into a world of tranquillity and serenity to discover a complete transformation from the hustle and bustle of the city to a scene of pure harmony. Come to the Breeze Spa at Amari Johor Bahru and uncover a unique sensory experience you’ve never felt before.

Combining fun and easy treatments with chic urban designs, our spa in Johor Bahru features three vibrant single rooms, a double room with a Jacuzzi for couples, a dedicated manicure and pedicure area, and a retail boutique so that you may continue your spa experience when you return home. Recommended for newcomers and experienced spa lovers, a visit to our spa will leave you fully energised and revitalised, putting a bounce back in your step and a smile on your face.

Dambakan masa masa merehatkan body dan minda?

Aku tak try so aku tak tau, tapi aku bet memang SPA dia mantap dan padu

Breeze SPA terletak sama level dengan lobby di 6F

Ramuan ramuan SPA

Katalog harga. Harga memang mampu tengok je lah bagi aku...

Maklumat lanjut pasal boleh refer website : Breeze SPA

FIT CENTER

Go for a run on the treadmill or strengthen your core with stretches and lifts in our fully equipped gym, FIT.

Sesuai untuk golongan yang nak sentiasa kekal fit dan sihat. For sure aku tak termasuk dalam golongan ni lagi...

Terletak di tingkat 8F

Well equipped gym overlooking swimming pool

Buka 24 jam rasanya. Khusus yang mengigau angkat berat boleh turun terus bergym.

Boleh la nak menunjuk ajet ajet rajin bergym

SWIMMING POOL

Laluan dari gym ke pool di 8F

Blissfully sink into the pristine water or snooze on our lounger for a brief moment to recline after a day in the city.

Yang suka berenang, boleh lah berenang. 

Pool kanak kanak

Kerusi santai by the pool  

Pool's towels

Hati hati sebab tak de guard bertugas

Tempat santai

Kalau kaya boleh ambik bilik yang terus access ke pool...

Tapi personally aku rasa pool dia macam tak best sebab terkepung antara bangunan

Tapi yang bestnya pool di buka sampai lewat malam.

Di malam hari

Di sebabkan kedudukan Amari ni dekat dengan mall so nak makan tak susah. Jalan kaki cross jalan je sampai KOMTAR dan boleh makan apa je yang ada kat sana. Zenith Mall sebelah pun banyak resto dan cafe. Disco pun ada.

Tapi kat Amari ni sendiri ada few resto, cafe dan chill place. 

Selain dari Dip Bar, Amaya Food Gallery dan Amaya Cafe boleh je melampias lapar dan dahaga sekiranya malas nak keluar ke mana mana.

AMAYA CAFE - Talk business or just hang out in a casual setting with light snacks and refreshing beverages.

DIP BAR - Lounge close to the pool and gaze upon the glittering cityscape spread out before you with canapés and appetisers.

Tempat lepak santai

Dan port merokok

AMAYA Food Gallery - Inspired by the local street food culture, Amaya serves an excellent buffet breakfast as well as exciting Asian and international dishes throughout the day.

Dan di sini lah, breakfast di sediakan....









Dan aku rasa breakfast dia memang the bomb !!!! 

Spread banyak gila dan makanan sedap kaw kaw. Rugi je sebab aku sorang dan ada 2 vouchers, nak je pass kat sesapa tapi tak de sapa sapa. Hahaha...










Roti dan pastry dia buat aku jadi patung cendara kat situ sebab tak tau nak pilih yang mana satu. 

Kalau ikutkan nafsu nafsi, aku tibai semua. Tapi demi menjaga body.. Ni je lah yang mampu aku telan dan nikmati...




Tak banyak mana kan? Badan macam tong drum cukup lah di isi sebanyak tu.... Kang longgar masuk angin !

Anyway breakfast dia memang very very good !

Kat bawah dalam Zenith Mall ada 7E

Zenith Mall

Dan banyak port makan


So secara overalnya, aku puas hati menginap di Amara JB ni. Much better dari Hilton JB yang kedekut wifi tu !! Hahaha..

Recommended untuk merasa dan menikmati kemudahan serta servis 5 bintang di sini !

Amari JB

AMARI JOHOR BAHRU
No.82C, Jalan Trus,
80000 Johor Bahru,
Johor, Malaysia
Tel: +60 (7) 266 8888
Fax: +60 (7) 266 8899

website : Amari JB

Terima kasih AMARI Johor Bahru...

Mari mari mari menginap di Amari, Anda pasti akan gemari..

Jom kita menari?

* lari menyorok dalam almari

2 comments :

  1. breakfast ni yg buat aku semangat ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... kalau makanan sedap memang tak tolak .. hahaha

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...