Saturday, November 3, 2018

JB 2018 | 03 : KSL HOT SPRING RESORT

KSL Hot Spring, Johor Bahru.

Satu lagi penginapan untuk tetamu yang berkunjung ke kota Selatan ini.

KSL Hot Spring Resort

KSL Hot Spring Resort merupakan penginapan tambahan di bawah seliaan KSL yang sebelum ini turut beroperasi di JB dengan nama KSL Resort.

Berbeza dengan KSL resort, KSL Hot Spring Resort di bangunkan dengan misi memberi ruang untuk tetamunya menggunakan fasiliti hot spring & SPA yang di sediakan.

KSL Hot Sprng Resort

Located at Taman Daya, KSL Hot Sping Resort is Johor's first ecologically friendly, 24-hours front desk, daily housekeeping, full service, Hot Spring Resort & Spa that provides a relaxing and rejuvenating experience from your hectic lifestyle. It is complimentary to all hotel guests to enjoy and relax while staying with us.

Located 15 minutes from Singapore Johor Causeway. 10 minutes from KSL City Mall, Aeon Tebrau City Shopping Mall and IKEA Tebrau.

There are 308 modern contemporary en suite rooms & suites. 

Kunjungan aku ke sini bukan sebab aku menginap tapi sebab family aku stay sini masa kat JB hari tu. So aku pun pegi menyibuk dan usha apa yang patut.

Let's tengok apa yang menarik di hotel ni.................

Lobby


Ruang lobby

Tempat duduk

Pokok


Ruang di lobby

Hiasan


Cun gak lobby dia


Ruang lobby

Jambangan

Luas dengan high ceiling...

Dah usha kawasan lobby, Jom usha pulak bilik penginapannya di sini....

A 308 units hotel with 4 types of room(s) & suite(s) featuring urbanized and modern environment which provides a relaxing and rejuvenating experience from your hectic lifestyle.

KSL Hot Spring Resort is proud to be the first hospitality establishment to provide health through "Onsen Water" with its natural essences of minerals,calcium. lithium and radium in JB.

Bilik dia ada superior dan deluxe. Kalau dari segi saiz aku rasa macam kecik sikit tapi OK lah kalau setakat 2 orang sebilik. Since hotel masih baru, semuanya nampak bersih dan elok lagi.

Usha...

Bangunan hotel

Ruang lif

Corridor

Room 

Superior Room

Bedding

KSL

Security box

TV

Amenities

Carpet

Bathroom

Amenities

Toiletries

Layan view dari bilik penginapan....




KSL HOT SPRING RESORT menawarkan perkhidmatan yang sempurna dan semua kemudahan penting untuk memperkayakan penginapan anda. Hotel ini menyediakan akses kepada pelbagai perkhidmatan yang luas, termasuklah Wi-Fi percuma dalam semua bilik.

Tetamu boleh memilih dari 308 bilik, semuanya yang akan memberikan suasana ketenangan dan keharmonian. Di samping itu, pihak hotel menawarkan aktiviti rekreasi untuk memastikan anda mempunyai perkara untuk dilakukan sepanjang penginapan anda. 

Di samping itu, pihak hotel menawarkan aktiviti rekreasi untuk memastikan anda mempunyai perkara untuk dilakukan sepanjang penginapan anda. KSL HOT SPRING RESORT merupakan tempat yang ideal bagi penginapan pelancong yang mencari keindahan, keselesaan dan kemudahan di Johor Bahru.

Terdapat banyak facilities di KSL Hot Spring Resort ni....

Paling menarik adalah hot spring SPA

Ala ala Onsen di Japan

Di sini facilities seperti SPA di sediakan, sesuai untuk yang nak mendapat percutian sambil relax relax.

Kolam hot spring


Ada bahagian lelaki dan wanita. Asing


Locker room


Setiap kolam berbeza tahap kepanasan airnya..

Selain daripada tu, terdapat jugak facilities lain di hotel ni seperti SPA, Sauna Room dan sebagainya.

Di bahagian outdoor pula terdapat kemudahan lain seperti.....

Open park area and jogging track

Gym, 

Child Care

Playground

Club house

Restoran

Pool

Tapi mostly facilities dia shared dengan residence yang bersebelahan dengan hotel ni kecuali Hot Spring SPA tu.






Share share guna facilities....

Aku tak menginap so tak berapa experience sangat setakat singgah kejap je. Tapi mostly family aku yang menginap di sini puas hati. Mak aku pun cakap OK.

Cuma lokasi nya bagi aku agak jauh dari city center tapi harga penginapan dia agak murah. Kena ada kenderaan untuk pegi makan makan dan berpeleseran.




Boleh di jadikan option bagi yang ke JB dan mencari penginapan sekitar bandarayanya.

KSL HOT SPRING RESORT
31, Jalan Kangkar Tebrau,
Taman Daya,
81100 Johor Bahru, Johor

Selamat berhot spring !

2 comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...