Tuesday, December 1, 2020

SAUJANA HOTEL, KL - 01 - Resort

Santai di pinggir ibukota dengan suasana resort yang penuh ketenangan jauh dari hiruk pikuk kesibukan kota.












The Saujana Hotel Kuala Lumpur is a 5-star resort style hotel in Malaysia that sits on 160 hectares of lush tropical forest and gardens with a lakeside view. 

Taking its name from the old Malay expression ‘sejauh di sana’ which means – as far as the eye can see – this 355-room deluxe resort with two adjoining 18-hole championship golf courses is an idyllic haven for business and pleasure, it's just minutes away from the Subang Airport. 

The third venue outside Europe to gain the European Tour Destination in Year 2015.

Suasana lobby area.














Saujana Hotel ni tidak lah terlalu asing bagi aku sebab dah dua tiga kali ke sini. Resort yang terbahagi kepada 2 kawasan iaitu Saujana Hotel dan The Club, Saujana adalah antara hotel berkonsepkan resort dengan pemandangan alam semula jadi yang mendamaikan.






































Hajat di hati nak menginap di The Club sebab environment dia yang lebih privacy. Tapi section ni di tutup dan hanya Saujana Hotel saja di buka untuk tempahan.

Jadi pasrah je lah dengan keadaan.










Urusan check in semuanya pantas sebab tak berapa ramai tetamu menginap.

Memang itu objective tempat ni menjadi pilihan.

Your Tranquil Escape : 5 Star Resort Style Hotel in the City

Nanti usha penginapan di sini............

bersambung...

2 comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...