Pages

Thursday, November 29, 2018

SOUTH SEA SEAFOOD, Subang

Ada orang mengidam nak makan ketam ketam gemuk. Jadi aku kena lah merentas lautan api nak mencari ketam yang fresh yang segar dari dasar lautan !

Hasil pembomohan, aku diberitahu, ketam segar datang dari Laut Selatan.

Jadi tanpa sebarang bantahan, aku terpaksa akur dan bersiap sedia untuk merentas samudera bagi mendapatkan apa yang di hajati. Kang tak dapat karang, putih mata pulak jadinya.

Nasib lah tak payah naik bot. Bawak kereta jer ke Kg Subang dekat dengan airport sana

Oh. Dekat je sebenarnya...

Ada parking khas untuk tetamu di sediakan di hadapan premis

Ini lah dia. South Sea Seafood ! Lokasi nak makan......

Actually, aku biasa ternampak papan tanda tempat makan ni, dah banyak kali jugak nak mencuba tapi tak sampai sampai serunya. Kebetulan, terlintas tempat ni bila OR ajak makan ketam. Jadi kami pun terjah ke sini.

Today, dining is more experiential and more globally-attuned than ever before; it’s no longer just about taste, but aesthetics, appearance and desirability. And it’s not just about food, either; ambience, design, service and experience all play a part in delivering a feast for the senses.

South Sea understands this, which is why we have embarked on an exciting voyage to redefine ourselves for the connected era, combining our traditional strengths – fresh ingredients, culinary mastery and a commitment to bringing great cuisine to life – with a bold new narrative that appeals to the contemporary diner’s hunger for adventure and discovery.

Tu ayat dari website.

Dah sampai, maka usha usha dulu kawasan resto ni.

Terletak di tepi laluan lama airport ke Kg Subang

Tempat menunggu kalau time pelanggan ramai

Ketam gergasi

Boleh usha kapal terbang turun naik kat depan resto ni...

Kehadiran kami time tu tak ramai orang jadi tak de lah berebut rebut nak dapatkan seat. 

Usha kawasan dalam resto pulak.

Welcome

Tiram resaksa

Dining area


Lagi meja meja tersedia

Lampu lampa

Meja meja

Memang pelanggan tak ramai time tu jadi boleh la kami duduk di mana mana. Kedai pun luas dan selesa. Nampak bersih dan terjaga. 

Duduk dan pelayan datang untuk ambik order.

Menu

Usha gambar yang menarik

Tak tau nak order apa tapi kami datang dengan misi nak makan ketam jer

Ada kekacang sebagai kudapan

Tisu basah di berikan.

Kami order ketam dengan bantuan waiter dia yang sibuk promote suruh try itu ini. Kami berdua je.. Perut masing masing bukan besar mana plus aku tak de lah lapar sangat pun.

Cuma OR je bersemangat nak makan jadi aku ikutkan jer kemahuan dia.

Sambil sambil tu, usha kawasan akuarium hidup di sebelah resto. Pelanggan boleh pilih sendiri kalau berkenan dan nak makan yang mana mana nampak seksi di mata.

Usha....






Harga memang agak mengerikan. Harap harap apa yang aku order tak membawa aku kepada papa kedana dan tak mampu bayar dan aku bakal kena basuh pinggan kat resto ni sampai tutup kedai nanti.

Hahahaha...


Kek juga ada di jual kalau nak celebrate occasion tertentu di sini.

Tak lama menanti. Hidangan mula memunculkan diri..................

Nasi Goreng Cina untuk 2 orang makan. Nampak macam sikit tapi sebenarnya mencukupi.

Ketam masam butter milk

Baru nampak isi isi nya

Terhidang di atas meja

Minuman jangan di lupa

Mantou penyeri acara

Nom Nom Nom

Makan ketam macam nak bertukang buat rumah. 

Alhamdulillah. Berjaya kami habiskan 2 ekor ketam dan makanan makanan yang ada. Sedap tu memang sedap lah. Ketam pun fresh. Puas hati makan.

Yang tak puas hati bila tengok bil.

Hu hu hu.. Tak pe lah. Sekali sekala....

Puas hati. Terkabul hajat. Bebila boleh cuba datang dan makan lagi.

SOUTH SEA SEAFOOD
Jalan Lapangan Terbang Subang
40150 Subang
03-7846 1401

Operation Hour

Selamat mencuba !

9 comments:

  1. Jus lapan ringgit 😭 nanges..nampak macam kecik je gelasnya...nasi goreng pun...takpelah. Bak kata bang meng, sekali sekala. Janji OR hepi 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah ambik tuala basah. kesat air mata.....

      Delete
    2. Tuala basah dan kacang pun diorang caj bang meng

      Delete
  2. Harga dia memang boleh carik gaduh laaa...tapi spider crab tu macam king crab aku jeee, gila lah sampai RM380 per kg!hehuuuu ni yang rasa nak balik kampung Seoul sekarang jugak nih!haishhh... tapi mantou dia cantik dan menarik...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi bila nak balik kampung tu? nak kirim ketam spider masak lemak cili padi....

      mantao dia sedap gak tapi banyak sgt.

      Delete
  3. Saya tanak bayar tisu basah dgn kacang tu! Saya tak minta pun... Serius ingat menda alah dua tu free je. kena bayar rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kebosanan menunggu tak de benda nak kunyah?
      mulut comot cemana nak lap?

      pasrah je lah.....

      Delete
  4. Replies
    1. ketam yang mengajar anaknya berjalan.. hahaha

      dok auuuuuu

      Delete