Pages

Tuesday, May 5, 2015

Jom Makan : Pak Anjang Bariani Johore, Seksyen 13, Shah Alam

Lapar?

Sapa tak suka makan nasi beryani angkat tangan? Berani????

Tak suka sudah. Tapi bagi yang suka... aku jumpa satu kedai yang menyediakan Nasi Beriani Johore di Seksyen 13 Shah Alam.

Kelas eja Johor ada E kat belakang.

Tak pasti ada cawangan lain ke tak. Kena rajin rajinkan diri google. Aku malas so aku tak de jawapan.

Kami pegi makan malam. Orang dah tak de.. Dia tutup pukul 9.30 malam

Boleh duduk di luar sambil isap rokok ker. Tapi jangan duk syok hisap rokok pastu lupa nak order !

Atau duduk di dalam....

Ni menu dia. Kedai ni jual nasi bariani jer... dan ada lah makanan lain jugak tapi tak banyak. 

Main menu dia nasi bariani. Tapi bariani ada yang gam dan ada yang tak gam.

Masa kami sampai yang gam dah abis. So tinggal yang tak gam jer.

Minuman adalah ada.. Pilih je dan harga agak berpatutan especially air buah

Okey. nak gi makan jangan lupa bawak beg walaupun dalam beg ada lampu suluh. Ni beg Princess. Macam macam barang ada dalam tu.

Menunggu tak lama, makanan pun tiba.

Nasi Bariani Daging

Nasi Bariani Ayam

Nasi Bariani Kambing

Nampak lebih kurang sama je kan sebab daging dan ayam tu di letak di bawah nasi.

Jadi. makanan dah tersedia. Apa kita tunggu lagi. Ayuh. Baca Bismillah.

Air di lupa jangan. Nanti tercekik. Aku order asam boi, milo tabur untuk hero. OR minum fresh orange

Oh tak lupa. Tauhu bakar

Kasi gambar dulu sebelum kena ngap

Baiklah Tuan Tuan dan Puan Puan sekelian alam dan sekitar Shah Alam.

Verdictnya.

Bagi aku bariani dia biasa biasa jer. Tak de lah istimewa mana. Kalau nak compare aku go for JM Bariani kot sedap sikit. Tauhu Bakar tu kuah dia agak manis so agak tak berapa menepati citarasa aku sangat.

Anyway kalau cerita bab kenyang. Alhamdulillah mengenyangkan. Nak repeat tak de la kot. Nak recommend pun bagi aku terpulang lah.

Walhal makan dan makanan ni adalah mengikut citarasa dan selera masing masing.

Bukan tak sedap, cuma tak de la umpph sangat ! Or maybe Nasi Bariani Gam dia yang lebih sedap kot. Boleh di cuba lah.

Restoran ini dibuka setiap hari dari pukul 10.30 pagi hingga 9.30 malam dan ditutup pada hari Isnin minggu pertama dan ketiga.

Restoran Pak Anjang Bariani Johore
44 Jalan Rugby 13/30 Seksyen 13,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor
Telefon: 03-55106535

Koordinat GPS: U 3.088933 T 101.546588

Makan Bariani Johor sambil layan lagu ghazal.

Mulut tu lap.. jangan nampak comot sangat, malu orang kampung.



Janganlah kita meninggi diri
Akhirnya jatuh ya Allah Yaladan, Yaladan, Yaladan
Akhirnya Jatuh ke bawah juga (ke bawah juga)

Jangan diturut rasmi lalang
Baik di turut, Ya Allah Yaladan, Yaladan, Yaladan
Baik di turut rasmi padi (rasmi padi)

Meninggi diri dibenci orang
Budi bahasa, Ya Allah Yaladan, Yaladan, Yaladan
Budi bahasa ini dicari (ini dicari)

Baiklah Baik pegang kemudi
Janganlah sampai, Ya Allah yaladan, yaladan, yaladan
Janganlah sampai terlanggar karang, terlanggar karang

Baiklah baik kita berbudi
Janganlah sampai, Ya Allah yaladan, yaladan, yaladan
Janganlah sampai dikata orang, dikata orang

Baiklah baik kita berbudi
Janganlah sampai, Ya Allah yaladan, yaladan, yaladan,
Janganlah sampai dikata orang, dikata orang

14 comments:

  1. lapo plak tgk tahu bakar itewww

    www.mytravellicious.com

    ReplyDelete
  2. Ah sudah ! Terliuq dok tenung lama-lama !

    ReplyDelete
  3. O M G !!! Sedap nyer suara !!! Memang minat sangat sangat ngan kedua dua arwah ... Fadzil Ahmad dan Sh Aini ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan suara I..

      hahahahaa...

      memang la sedap.. senandung melayu kan

      Delete
  4. kut tgh makan tetiba blekout, torchlite princess jadik penyelamat, persediaan rapi tu meng

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul gak tu.... masalahnya battery bukan ada pun.. prop jerr

      Delete
  5. kalau beriani Johore, suka beriani gam...marvellous...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gam dah abis. dia org guna buat tampal menampal kot

      Delete
  6. fuhhh beriani ni mmg mgoda...ko kna pi layan beriani kat batu pahat meng....terbaek...aduh terus lapo...

    ReplyDelete
  7. Kan tak pasal-pasal rasa macam nak pi tapau nasik beriyani pulak..
    Nak bikin sendiri.. tak reti.. nama jer dok Tanah Arab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sana sedap sedap dah kan. gi makan jer laaaaa

      Delete