Monday, July 16, 2012

Pangkor Laut

Pangkor Laut adalah sebuah pulau persendirian yang berada tiga batu dari pesisir pantai barat Semenanjung Malaysia di Selat Melaka. Syurga duniawi ini telah wujud sejak 2 juta tahun dahulu dan anda akan menemui salah satu resort utama dunia yang dibangunkan di bawah teduhan hutan gergasi seusia daratan. Anda tidak akan menemui resort sepertinya, teluk tersembunyi di sekitar pantai bersih, langit petang yang berwarna-warni dan suasana ketenangan khas untuk tetamu.

Kombinasi gabungan kemewahan, keindahan semulajadi dan belantara mewujudkan satu persekitaran yang aman dan mendamaikan. Daripada keluasan pulau sebanyak 300 ekar, hanya suku sahaja dibangunkan bagi pembinaan resort dan lapan estet. Bangunan-bangunan kayu bergabung dengan hutan umpama alam yang menjadi arkitek merencanakan bagaimana dinding dibina melengkungi rimbunan dan bumbung terbuka agar pepohon dapat meneruskan perjalanan ke langit. Alam semulajadi di hormati di sini, hampir dimuliakan, dan ia memberkati pelawat dalam cara yang perlu dialami sendiri.

* mati lah ayat cedok tanpa rasa bersalah

Perjalanan ke Lumut

Sawah Padi nan terbentang

Bot menghampiri Pangkor Laut ini

Kawasan resort

 Villa  

Balcony

Pandangan dari kamar


Burung kenyalang

Kawasan pool dan persekitaran

One of the restaurant

Emerald Bay

Emerald Bay

Makanan

Suasana yang romantis

Pulau Pangkor dari kejauhan

Pool 

Pulau ni memang private. Tak leh duduk lama lama kalau tak mati kutu.

Nak nampak orang pun payah. Kera dan monyet banyak la. Kalau duduk lebih pada 3 hari boleh jadi sewel. Bagi aku lah. Apa apa pun, resort memang lawa. Sangat mewah dan makanan dia sangat mahal.

Tapi, kalau kita Malaysia, ada resident package. Kira murah jugak la cuma tak valid on weekend. Sebab dia pulau yang private dan tak de resort lain, jauh sekali kedai kedai makan, maka kena makan kat resort ni je lah. Sekali makan ratus ratus harga dia. Tapi kalau pakej semua siap makan sekali di mana mana restaurant yang kita suka di sini. Pendek kata makan di tanggung, berak mencangkung !

The service was very attentive. Welcome drink dia adalah air bunga raya !! Tapi sedap.

The rest of activities adalah memanjakan diri dan pose pose ikut suka hati. Tak ramai orang dan sangat privacy.


Suasana memang best. Sangat romantik dan sesuai untuk berhoneymoon atau pun celebrate special ocassion seperti birthday ker, kucing mengandung ke atau apa apa saja yang berkenaan.

Other options to those yang mencari tempat romantic, secluded and private untuk berehat boleh try Japamala Tioman, Taaras Redang atau Datai Langkawi.


Cinta adalah misteri dalam hidupku
Yang tak pernah ku tahu akhirnya
Namun tak seperti cintaku pada dirimu
Yang harus tergenapi dalam kisah hidupku

Ku ingin slamanya mencintai dirimu
Sampai saat ku akan menutup mata dan hidupku
Ku ingin slamanya ada di sampingmu
Menyayangi dirimu sampai waktu kan memanggilku

Ku berharap abadi dalam hidupku
Mencintamu bahagia untukku
Karena kasihku hanya untuk dirimu
Selamanya kan tetap milikmu

Di relung sukmaku
Ku labuhkan s’luruh cintaku
Di hembus nafasku
Ku abadikan s’luruh kasih dan sayangku

8 comments :

  1. apekate letak harga sekali per nite, boleh? org bole review xperience u n tau harga skali..heee =)

    ReplyDelete
  2. room from 900 per nite..

    resident package 1800 3d2n all inclusive

    ReplyDelete
  3. hamboiiiiiiiiiii! ke pangkor laut ye ko! apsal tak berenang jer ke redang jumpa kitorang?!

    ReplyDelete
  4. harga ...

    boleh tahan ....

    ReplyDelete
  5. Wahhhhhh jelesnyaaaaaa apa occasion nie..? Teringin g pulau yang private. Eh btw tu lagu ungu ku ingun selamanya kan... How sweet...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...